用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想討論下沙田榮光各種問題
go

想討論下沙田榮光各種問題 [複製鏈接]

阿囡已收到18-19年N班全日offer !想問下各位家長意見!
1:每個月學費+夥食費要成$6000 對比其他學校都系3xxx-4xxx 其實真系抵唔抵呢?
2:聽聞呢間學校冇得直升K1 但又聽聞呢間學校學術方面做得好好,我當然系想阿囡可以原校升啦,因為小朋友適應一個新環境真系唔系咁易,相對其他可以原校升K1嘅,我應該如何取捨呢?
3:我希望阿囡可以有個開心快樂嘅童年,咁榮光會唔會系功課同學術方面push得好犀利呢?
請各位家長俾下意見!多謝曬!
   0    0    0    0

回覆 king芯媽咪 的帖子

咁係仲有無其他OFFER?

Kai92 發表於 17-10-26 14:56

咁係仲有無其他OFFER?
其他要11月先in 暫時只有榮光嘅offer

留位費幾時交? 會唔會考慮交左留位費先, 再睇下之後其他OFFER有無心水?

king芯媽咪 發表於 17-10-26 14:48
阿囡已收到18-19年N班全日offer !想問下各位家長意見!
1:每個月學費+夥食費要成$6000 對比其他學校都系3 ...

1. N班3-4千通常是半日~如果名幼直情唔止呢個價~所以Full Day 6千很正常呀~

2 & 3
榮光K係學劵幼稚園,課程要跟教育局指引,所以唔會谷亦唔俾谷,
例如教育局個課程指引K1不應該執筆寫字,如果想Happy呢樣你可放心

Kai92 發表於 17-10-26 15:20

留位費幾時交? 會唔會考慮交左留位費先, 再睇下之後其他OFFER有無心水? ...
已經交咗注冊費(因offer信系直頭叫注冊),都會睇下其實校嘅offer先,但榮光系比較心儀嘅!其實我係希望阿囡可以系榮光直升就最好啦!

Darklady 發表於 17-10-26 16:12
1. N班3-4千通常是半日~如果名幼直情唔止呢個價~所以Full Day 6千很正常呀~

2 & 3
多謝你嘅回答,好詳細!好幫到手
‹ 上一主題|下一主題