用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何...?! ...
go

太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何...?! [複製鏈接]

請問  , 有無媽媽有經驗 , 讀太子明慧 N 班再考其他名幼 K1 成績如何...?!
亞仔係2015年8月B 呀~~
   0    0    0    0

回覆 chriskaan 的帖子

仔仔係12月B 我都考慮報明慧PN,請問你揀明慧讀PN又想轉其他K?!

回覆 OneofHKmama 的帖子

其實 , 明慧唔係唔好 , 佢的教學方法好似學之園 , 雙班主任 , N班一個粵語 , 一個 NET 長時間上課 , K1 轉英普 , 而且K1 就開始教 PHONICS , 語境都好好, 不過 , 只係佢個名唔夠學之園勁 , 但如果K1 有更好 OFFER , 例如龍校咁當然會轉 , 起碼升小煩小d先啦...!!

順帶一題,如果係細b,明慧多數會排下午班,而我亦建議讀下午班會好d,因為學生人數小d,老師又會多d,照顧起上黎會好d,上午班一班成20幾人,多數係大b多,而且我好好彩,亞仔個班兩個班主任都好細心,今日個中文老師打黎傾左45 分鐘,了解一下小朋友平日的情況同係學校的情況...!!

回覆 chriskaan 的帖子

多謝你意見,因為我唔想讀1年又轉另一間學校,不竟大人小朋友都要重新適應,所以見到你咁發問就了解下。

chriskaan 發表於 17-9-6 00:32

順帶一題,如果係細b,明慧多數會排下午班,而我亦建議讀下午班會好d,因為學生 ...

請問如果小朋友N班讀下午班,到K1時可唔可以轉返上午班架?

回覆 Maggie201 的帖子

應該可以的
‹ 上一主題|下一主題