用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小提琴 1/2 BV-200 定 Splendour
樓主: Babybaby2011
go

小提琴 1/2 BV-200 定 Splendour [複製鏈接]

be careful Pirastro has fake products in taobao

yans_music 發表於 17-7-27 00:55
淘寶買弦線好危險喎,平價而言,幾十蚊都有唔錯既選擇架

幾十$的是什麼牌子和邊間琴行有得賣?我之前換左套$20嘅,覺得聲音好快變沙啞

回覆樓主:

不要去淘寳買,弦線真假難分。
線係有分 size

Babybaby2011 發表於 17-6-27 11:14
初學,請問VIF BV-200 or Splendour or Splendour Scotti 小提琴 好呢?那裡買比較安心? 新手,請多指教! ...

唔好買v

marykk 發表於 17-8-1 10:50
唔好買v

為何?可以share 一下嗎?

買琴 買只 2 手。。 <400.0 上完 半年 認真決定學,先買只新既去學/(琴,弓箭,弦)可以貴過架車。。。 未考到 5級。同你講到音色,反應,質感,回嚮,共嗚。。。。都係多舊魚。。。。。。 1.5 米以上先合用 4/4 全SIZE 琴 到時候先買一只堅靚既 用一世,(就算 3萬銀)拉 20 年 ,每星期計都係 28.8. 30.0 一個星期,貴吾貴呢?。。。好多家長 只想考級考級考級!乜都要回報~~~~ 學 樂器,係利用某一件樂器去接觸音樂,音樂係無限大既學問,識上網。。用 UTUBE 搵下 12 條基本 SCALE。。。。要好似 睇 「一二三四五六七#八九b十」 甘快既先有能力應付到更高深既學問。。YES, of你仲會好快甘 點出個#同b。。定好一個目標,預期 給自己/預朋友。。。如:「只想打法時間,拉琴好過打機,感覺高尚」之類。。。。。甘就容易令他小朋友 舒服地 學習。。。。。PS。獨湊和 合湊 又係兩回事
交托
‹ 上一主題|下一主題