用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會第二次註冊
go

聖公會第二次註冊

請問有無人收到聖公會幼稚園第二次註冊的通知?

Samanthatay 發表於 17-6-10 18:03
請問有無人收到聖公會幼稚園第二次註冊的通知?

兩日前打過去問,佢話通知信還未寄出。我問大約幾時第二次註冊,佢只答我六月尾

明白,謝謝

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Samanthatay 發表於 17-6-11 10:56
PM class, 之前好似有WhatsApp group ,但無join 到,所以都唔知而家咩情況

I see...如果你收到信可以上來留個message嗎?因為我都怕miss咗, 麻煩哂~

Samanthatay 發表於 17-6-17 09:49

剛收到信,辦新生入學手續是下星期一 26/6

謝謝你,如果唔係我會miss jor

Samanthatay 發表於 17-6-23 13:57
謝謝你,如果唔係我會miss jor

提提你要帶學生相12張, 因為我冇準備,所以現在要即刻出去影

quite late to inform ar

dreamdream081 發表於 17-6-23 15:42
quite late to inform ar

Exactly! I only have 9 left from last year, didn't expect they'll need 12

回覆 littlejess 的帖子

第二次註冊?

xiaoxiaoau 發表於 17-6-23 17:04
回覆 littlejess 的帖子

第二次註冊?

即係辦入學手續,包括交錢訂書包文具,交九月份學費茶點費之類

超級版主 醒目開學勳章

禁止開立/邀請/徵求加入任何通訊群組,請參閱置頂通告

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2858064&extra=page%3D1

國務專員 發表於 14-7-17 19:16
鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!
唵嘛呢叭咪吽
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

12張......我而家先見到⋯⋯去邊到搵12張
Anyway, thanks for reminding