用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 係吾係買Oyster card 會好D??
go

係吾係買Oyster card 會好D??

停留英國3日2夜, 想去london 行下, 請問係吾係買Oyster card 會好D??

之後會同囡囡上愛丁堡, 倫敦同愛丁堡最好租WIFI蛋???或有MUD好建議???

回覆樓主:

買oyster card=八達通有交通discount,除蛋外,有數據卡一樣可以shared..yahxx拍賣75元1GB,另鴨寮街有。。。

siumiu2010 發表於 17-6-2 15:14
停留英國3日2夜, 想去london 行下, 請問係吾係買Oyster card 會好D??

之後會同囡囡上愛丁堡, 倫敦同愛丁堡 ...

上次用電話卡,check pm看介紹啦

回覆樓主:

oyster card又方便又有優惠,玩完餘款又可以全數退還,巴士地鐵都用得,一日內同類有收費上限,約搭多過三程之後就等於免費!

但要小心好似48小時內不能退款,我上次就唯有帶張卡回港!

我去歐洲會在鴨寮街買3台的sim card, 英國可用,約$160 90天 5GB。平的$110 都有2GB。

醒目開學勳章

noel2010 發表於 17-6-2 20:40
我去歐洲會在鴨寮街買3台的sim card, 英國可用,約$160 90天 5GB。平的$110 都有2GB。 ...

請問北歐適用嗎?

我親戚喺鴨記地鐵出口附近嘅店舖買1GB 四十幾個國家可以用嘅sim card,時間好似係一個月。

吾該晒各位, 我會買Oyster card同鴨寮街買sim card