用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沒有band 3 生的小學
樓主: sunnygirl
go

沒有band 3 生的小學 [複製鏈接]

mcl203 發表於 17-4-21 18:46
你講果間係收頭XX位....定...頭XXX位...??....

xxx 位

brother4 發表於 17-4-21 18:50
想起低x喜劇,杜文澤同 神校校長的對句。。。哈哈,點解家長要孑女入讀神校。。。哈哈
...

神校你考得好就當你係寶,考得唔好就當你係草

sunnygirl 發表於 17-4-21 18:50
xxx 位

咁就跟老師指示啦...佢地似係學校有方法去控制收生次序
但唔於佢地無真正B3生...始終本區多位...係會有上移機會
舉例...4主科炒3科無乜可能唔係B3生瓜...況且無公佈名次點估 ~~~

sunnygirl 發表於 17-4-21 17:39
我一直以為每間學校都係1/3 係 band 1 生,1/3 係 band 2, 1/3 係 band 3

應該係每區內的小六學生分為3個組別,理論上有可能其中一些學校沒有band3學生

Yanamami  不对~  發表於 17-4-21 20:09

早兩年朋友的女兒升中選校,她說女兒的小學(港島區有直屬中學)全部都是 Band 1 生, 沒有 band 2 或 band 3,我也很好奇想知道是否有可能?

173173173 發表於 17-4-21 20:37
早兩年朋友的女兒升中選校,她說女兒的小學(港島區有直屬中學)全部都是 Band 1 生, 沒有 band 2 或 band 3 ...

SPCC, SPCS

早兩年朋友的女兒升中選校,她說女兒的小學(港島區有直屬中學)全部都是 Band 1 生, 沒有 band 2 或 band 3 ...

全部band 1 生呢間仲誇喎

女拔小學 可能冇band 2生

SPCC DGS SMCC呢d全數收番自己小學學生,只因為中學喺band1A但唔代表全數學生中無band2/3 質素既學生,尤是津校SMCC,亦有天神band3亦照直升SMCC(St Mary's小六有留班機制?)。MCS,LS,PC甚至SPCS唔喺全數收自己小學部學生就即喺有band2/3被淘汰。

港島區真係有間咁神全B1直屬小學 ?? 我只知有1間係無Banding生既SPCS,因係無呈分~
‹ 上一主題|下一主題