用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Eye Level vs Maths Concept 邊間好?
樓主: smalltea
go

[數學] Eye Level vs Maths Concept 邊間好? [複製鏈接]

Math Concept 的課程比較全面,而且會按小朋友各個方面的表現調節進度和功課量,減少無謂的重複
大兒子當年在Enopi (Eye Level)上了一段時間後轉過去Math Concept (K3),後來更加上奧數至今

我本人剛剛在天后 柏x中心exx  levxx math,佢哋收費不但要預繳兩個月,一個月前已經係咁催你交學費,又唔肯發收據。後來因為有一次我遲咗來放學,佢就咁掉低我小朋友落樓下lobby等。但其實好危險一出去就係馬路,而且我小朋友學校有太多活動學,所以不能再在天后exx levxx 上堂,跟住我同嗰位女負責人講上埋呢三堂唔讀,佢反轉豬肚就係屎,隔兩日後佢即刻打電話黎鬧我,話我唔夠一個月通知,嗰三堂就當通知期,唔使再上嚟返喇!我即刻同佢講我好似冇同你簽合約點解將我嗰三堂當通知期?(我心諗你估我同你打緊工咩!)個三堂係我真金白銀俾咗錢點解唔使返?跟住佢仲鬧我你唔好淨係識諗自己啦!你搞到我收唔到學生,會蝕好多!真係好笑!我最傻就係前三堂已通知左你,俾你玩到我。跟住佢仲話,如果你真係要過嚟返,要我1日內一次過上晒三堂,仲話唔會比classwork 我小朋友做。佢仲話我小朋友原先嘅星期六嘅位已俾咗人。所以我不能返番原本星期六。最好笑佢同我講話佢讀law㗎喎!好心自己讀多幾年先啦!
呢個負責人簡直係不可理喻,完全沒道理可說。我而家喺度講呢番說話,希望其他人唔好中招。如果你咁唔好彩而家讀緊,咁當你打算唔讀時,千祈唔好學佢講話要一個月前通知,因為你會預咗呢幾堂會冇咗囉!我已經報咗教育署,睇吓教育處點幫到我。

回覆樓主

究竟邊間好好介紹?

GiGi1980 發表於 18-2-22 07:19
回覆 catlee324 的帖子

你小朋友邊間CENTRE 上MATH CONCEPT?

現崇山

上得OK MA? 我都係個區?

GiGi1980 發表於 18-3-1 13:11

上得OK MA? 我都係個區?

Ok 嘅

obiwan8888 發表於 18-2-23 23:21
我本人剛剛在天后 柏x中心exx  levxx math,佢哋收費不但要預繳兩個月,一個月前已經係咁催你交學費,又唔 ...
佢地係唔買左專營權?
如果係搵總公司投訴會唔會有效呢?

我覺得做得教育界最基本態度都無,這種人雖然不多,但人就係有既人,一話唔上堂就反轉豬肚

obiwan8888 發表於 18-2-23 23:21
我本人剛剛在天后 柏x中心exx  levxx math,佢哋收費不但要預繳兩個月,一個月前已經係咁催你交學費,又唔 ...
我之前都聽過呢間centre有類似呢個問題, 即係你唔係個別case啦,希望教育處可以幫到你!
‹ 上一主題|下一主題