用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 英華女書院個8個深水埗位
go

英華女書院個8個深水埗位 [複製鏈接]

阿女應是深水埗B1 頭學生,自一是英華女校,自二不是上智,我打算乙部咁樣填,合邏輯嗎?乙一:英華(8個位)
乙二:上智(90個位)
賜教。謝謝。
   2    0    0    0

我懷疑乙2上智仲有冇位剩。

肯定乙1派得哂?

bettyay  乙二一定無  發表於 17-2-7 08:05

Panda1017 發表於 17-2-7 07:02
阿女應是深水埗B1 頭學生,自一是英華女校,自二不是上智,我打算乙部咁樣填,合邏輯嗎?乙一:英華(8個位 ...

... ...自二不是上智... ...

到底"自2選上智",還是不選呀?

papa71  個人覺得,係幾"不智"...  發表於 17-2-7 10:53
Yanamami  留空?  發表於 17-2-7 08:59

搏左d啩……

Panda1017 發表於 17-2-7 07:02
阿女應是深水埗B1 頭學生,自一是英華女校,自二不是上智,我打算乙部咁樣填,合邏輯嗎?乙一:英華(8個位 ...
那你是否最想入英華女?如是,我覺得B1 頭學生 乙一沒有問題.

Yanamami  都希望个隨机no靚,唔係band1头中尾都無乜关係……  發表於 17-2-7 10:16

Yanamami 發表於 17-2-7 09:00
搏左d啩……

基本上乙1去咗搏英華女,乙2放上智應該嘥咗個乙2。隨機no唔靚分分鐘派到好後。

Yanamami  Exactly.  發表於 17-2-7 11:13

我自二不是上智. 是另一間非深水埗區學校....
乙二放上智係因為睇完全部深水埗區中學, 得上智一間係用英文教通識 !
我都唸緊隨機號碼的問題....

大抽獎就冇分band1abc,如乙一真係咁搏放英華女的話,咁你要有兩手準備,好好諗乙三放邊間,作為保險線。

Panda1017 發表於 17-2-7 10:57
乙二放上智係因為睇完全部深水埗區中學, 得上智一間係用英文 ...

既然已用自行两个机会搏区外band1, 禁乙部就要止蝕,唔好去到禁盡……話虽band1头,但运氣既野有时好难講~除非係SFA band1头?如果唔係,SSP既band1同KL3或中西区band1(全港排名)有d区别?

Panda1017 發表於 17-2-7 10:57
乙二放上智係因為睇完全部深水埗區中學, 得上智一間係用英文 ...

清楚你意思了,既然你們的初衷是"女英華"為自1,即是說"女英華"係你們最心儀的學校,並且有諗住乙1會放她為首選呢!但可能你們想想下又怕咁做會太搏,想提升番(大抽獎)嘅命中率,若然,你們不打算堅持最心儀的"女英華"之選擇,你又預咗浪費乙2之機會的話,我會建議你改為"乙1:上智,乙2:女英華",我認為這種搏法可以大大提升你選擇""乙1+乙2""的命中率,又可以滿足你盡填兩所最心儀的英中,但是,亦要提提你,若然心血少嘅話,之前又咁搏自行盡選兩間區外英中,現在["大抽獎"]回到[深水埗區]就應該考慮下如上面jm話是仔,作安全保守少少的方案呢!故,比較建議你選擇{"乙1:上智/女英華,乙2:其他英中",明白你們想選擇英文通識,但亦須要以""大局""為重呢!乙1乙2都搏到盡,有機會滾到好後好後的呢!還有時間呢!好好一家人慢慢地再"""佈署"""下吧!

預祝順利!

kkhon  乙一上智乙二英华女  發表於 17-2-7 23:44

我會諗:會唔會因為無人夠膽搏乙1女英華反而有中獎機會?

大把女仔搏英華, 雖然無上智咁多人選, 但我唔信B1得8個學生放去乙一
如果乙一英華,乙二就放玫瑰, 乙三德雅

多謝各位!

上智一定要放乙一,乙二一定入不到。這是老師說的。

Yanamami 發表於 17-2-7 09:00
搏左d啩……

唔止「D」囉,係超級搏,放上智在乙2,即係唔諗住中乙2啦,直情係信心十足自行一定中、唔中就統一非英華莫屬、再唔得就邊間都唔諗、疊埋心水扣門嘅氣勢

littlemaopig 發表於 17-2-7 14:59
大把女仔搏英華, 雖然無上智咁多人選, 但我唔信B1得8個學生放去乙一
如果乙一英華,乙二就放玫瑰, 乙三德雅 ...

Agree

回覆樓主:

宗教理由啫,哈哈!
其實他區放係深水埗的位都係得個 睇 字。
英華8個,沙崇2個,荃官2個。。。

大家都話博,咁咩人會將英華放乙1?
銘賢乙2有機嗎?如果有,可以乙1英華,乙2銘賢嗎?都係基督教

係呀,咩人會將英華放落乙一呢?呢個都係我疑惑的問題。
‹ 上一主題|下一主題