用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有無曾向屯門何日東am叩門成功...幫幫我 ...
go

請問有無曾向屯門何日東am叩門成功...幫幫我 [複製鏈接]

請問有無曾向屯門何日東am叩門成功...幫幫我

因為我仔仔明天面試,
真係好緊張,希望大家教吓路,
要注意d乜野!
萬分感激

Re: 請問有無曾向屯門何日東am叩門成功...幫幫我

please check pm

你仔仔讀幾年班、我曾向何日東查詢小4插班生,但沒學位,聽說何日東聯校是梁XX中學,那中學好叻

叩門是否成功,請分享一吓
[img align=right]http://www.3g365.com/customavatars/188884.jpg[/img]

BigApple 寫道:
叩門是否成功,請分享一吓

bigapple:

我個女叫Emily,今年6yrs幾, 都係叩門成功的其中一個ar, 將會讀何日東上1B, 我有セ幫到你ar?  請問la

hilary

Hi Hilary,
請問你自行派位是否揀何日東?
統一派位揀何日東為第一志願?
現派了第幾志願?
叩門interview是否見校長?
問了些甚麼?
即刻知道結果?
唔好意思呀! 問你咁多問題. Thanks a lot!    :wink:
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hi Hilaryleung,
您女女幼稚園是讀那間, 聽說讀何日東都幾有壓力, 是嗎?
[img align=right]http://www.3g365.com/customavatars/188884.jpg[/img]

janetc 寫道:
Hi Hilary,
請問你自行派位是否揀何日東?
統一派位揀何日見校長為第一志願?
現派了第幾志願?
叩門interview是否見校長?
問了些甚麼?
即刻知道結果?
唔好意思呀! 問你咁多問題. Thanks a lot!    :wink:

我自行及統一派位都係何日東, 但係派唔到呀, 只係派到本區第一志願(五邑鄒振猷學校)咋,叩門interview是見校長, 他問了很多問題, 但都是問小朋友d日常生活及同家長一起見架, 問完之後校長即刻比結果我..如有其他問題可除時問我歡迎歡迎...     

hilary

BigApple 寫道:
Hi Hilaryleung,
您女女幼稚園是讀那間, 聽說讀何日東都幾有壓力, 是嗎?

我個女讀新一代英文幼稚園, 何日東聽講幾深, 不過我看過d小一既書就一般, 可能我個女讀果間幼稚園深卦,   

hilary

Hi hilary,

多謝你回應呀!

我其實唔係好明如何揀校的. 五邑鄒振猷學校係69區,而何日東係71區. 是否自行及統一(跨區)派位揀何日東? 咁大攪珠你揀了邊3間? 派了第幾志願?

你囡囡讀新一代英文幼稚園. 你覺得這校好嗎?

好奇8卦問問,你有冇考慮過直資圓玄?

[quote]
janetc 寫道:
Hi hilary,

多謝你回應呀!

我其實唔係好明如何揀校的. 五邑鄒振猷學校係69區,而何日東係71區. 是否自行及統一(跨區)派位揀何日東? 咁大攪珠你揀了邊3間? 派了第幾志願?

自行及統一(跨區)派位我都係揀何日東
Frist one 是自行派位,而自行派位是你心目中最喜歡的學校,而只可選一間,到時學校會比Form你填, 之後自己交去果間學校度, 當果間學校收了你, 你就不須要再做統一派位(即大攪珠), 若學校唔收你,到時學校再會比form你填, 到時跨綱學校就可擇三間, 其餘就一定要選自己石區之學校.
當時我只係中本區第一志願咋, 跨綱的何日東就派唔到, 咁咪自己去考law.
其實我亦有去私校

janetc 寫道:
Hi hilary,

你囡囡讀新一代英文幼稚園. 你覺得這校好嗎?

好奇8卦問問,你有冇考慮過直資圓玄?

囡囡讀新一代英文幼稚園我党得好好, 不過呢間學校會早D寫字及Dictation

Hi hilary,
我又8卦la! 點解你唔揀保良局梁周順琴為第一志願? 佢係69區都算top & 深喎.

dear hil,
pls may i ask this for my friend, how did you receive the 叩門的面試通知呢? my friend had sent few letters but no notice to attend the interview, she called the principal few times but they keep saying that he is in the meeting. kindly advice. many tks.

123 寫道:
dear hil,
pls may i ask this for my friend, how did you receive the 叩門的面試通知呢? my friend had sent few letters but no notice to attend the interview, she called the principal few times but they keep saying that he is in the meeting. kindly advice. many tks.

叩門的面試通知是学校致電通知, 我send 申請書只是2 days ar, 他們就覆我啦.
hilary   

janetc 寫道:
Hi hilary,
我又8卦la! 點解你唔揀保良局梁周順琴為第一志願? 佢係69區都算top & 深喎.

Hi:

因為第一, 我唔like 佢校宿, 環境雖然靜, 但太多蚊, 可能係多樹的關係, 第こ, 我唔喜欢中一派位大多派董玉娣, 這间學校麻麻地, D学生好頑皮, 第三, 他們分精英班, 雖然好多學校都分, 但係佢地連習作都分, 價錢都分, 我覺得如果自己D仔女响佢间學校讀唔上的話, 就好以被lable. 所以我唔選做第一志願.
hilary

Hi hilary,
我同你想法一樣呀! 都唔鍾意精英班. 仲要好似你講咁,佢地連習作都分,價錢都分,成績唔好實lable啦. 我問過位c9,佢囡囡就係中游,好d,會同d同學仔比下邊個有進步而開心有目標. 最後唔入得董玉娣,去了梁值偉,佢仲考第一tim.

Hi hilary,
叩門申請書是否只得放榜日才有得取? 派完即止? 要即時交回嗎?
Thanks!

hi janetc,

我呀 !  搭傘問吓, 梁值偉响邊樹架, 中中 or 英中 ??

janetc 寫道:
Hi hilary,
我同你想法一樣呀! 都唔鍾意精英班. 仲要好似你講咁,佢地連習作都分,價錢都分,成績唔好實lable啦. 我問過位c9,佢囡囡就係中游,好d,會同d同學仔比下邊個有進步而開心有目標. 最後唔入得董玉娣,去了梁值偉,佢仲考第一tim.

Hi Hilary

請問可否E-Mail今年小一的書單給我參考!

[email protected]

Thanks a lot.

Maggie

‹ 上一主題|下一主題