用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無現任雅士圖幼稚園 (Aristle)家長?
go

有無現任雅士圖幼稚園 (Aristle)家長?

因為有 K1 offer, 學校好好,本來無校車係我屋苑,依家亦安排有校車,只係始終太新,想問下現任家長一D問題:

多唔多  presentation 機會?知道佢上年有搞長隆  trip, 参加  lee d 活動貴唔貴?學校多唔多雜費? 會唔會影返學生上堂相比家長?知道佢  Playgroup 好貴,請問學校有無要比錢既表演活動?課程教得好嗎?

hppa  wish you good luck  發表於 17-1-25 15:36

回覆樓主:

雅士圖幼稚園今年才開辦……
當個好爸爸

引用:雅士圖幼稚園今年才開辦……

原帖由 boyboobee 於 17-01-24 發表
雅士圖幼稚園今年才開辦……
咁點算,唉

DevilPig 發表於 17-1-24 13:40
咁點算,唉

其實我女都有offer,但留位費居然要收$11600, 教育局應該有規定上限係$970 (聽講有部份係批准收取千幾蚊),而$11600肯定超收,除非佢地果個唔係幼兒園/幼稚園牌照,依然當自己係play group...., 所以我最後放棄咗

hppa    發表於 17-1-25 15:37

有,今年準備pn

DevilPig 發表於 17-1-23 19:34
因為有 K1 offer, 學校好好,本來無校車係我屋苑,依家亦安排有校車,只係始終太新,想問下現任家長一D問題 ...

用家之一,就快入N班。其實入得Aristle某程度上希望校監幫到手升小~ 但價錢唔平係真嘅.....

hppa  not wise and worthwhile to expect this kind of help.  發表於 17-1-25 15:39

引用:Quote:DevilPig+發表於+17-1-23+19:34+ 因

原帖由 meizemamama 於 17-01-24 發表
用家之一,就快入N班。其實入得Aristle某程度上希望校監幫到手升小~ 但價錢唔平係真嘅.....
有無家長係依家已經讀緊 Aristle pn?

真的好貴!

meizemamama 發表於 17-1-24 22:14

我刨完果本印刷精美既簡介(夾係親子王)之後,見到pg 果邊好似係話「資優學生」大機會入名小…

問心,名小會唔會俾面個校長就收?成村人排隊俾佢地揀喎?要家底有家底,要資優有資優…

可能有幫助既,但唔好太迷信… 我有朋友返佢個pg, 超想入SC,搞咗好耐,SC 都係唔收…

我仔仔而家讀緊PN ,9月升K1, 我覺得仔仔謮謮讀得好開心,好鐘意返學,教d嘢有少少深, 但因活動教學, 一d 都唔辛苦 .最重要係校監Miss.Wu 係好有心去辦學, 好關心學生嘅升學,會全部自己跟進,重幫你整理Profolio.

回覆 boyboobee 的帖子

交咗留位唔讀嘅話, 可用返d 錢嚟上playgroup

boyboobee 發表於 17-1-24 14:34

其實我女都有offer,但留位費居然要收$11600, 教育局應該 ...
交咗留位唔讀嘅話, 可用返d 錢嚟上playgroup

Sally_Hen 發表於 17-2-19 17:31
真的好貴!

幼稚園學費$5800/ month, 以私校幼稚園嚟講都唔算好貴, playgroup 嘅話就真係偏貴

DevilPig 發表於 17-1-23 19:34
因為有 K1 offer, 學校好好,本來無校車係我屋苑,依家亦安排有校車,只係始終太新,想問下現任家長一D問題 ...
會有相放上facebook 嘅private group, 學校會搵d 公開比賽俾有興趣參加嘅學生去參加 , 遲d 重有"中文趣味認字班" 校外課程係免費嘅, 自由參加.

我想問pn 星期二四會做D咩架?因為太細應該都好少出外活動,咁會留係課室活動?

佢地個課程似唔似佢地Dpg課程架?