用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧秀德 vs york
go

靈糧秀德 vs york [複製鏈接]

我想問下大家應該點揀。。。
Bb 係 16 年 5 月 b, 女仔。
我諗住報靈糧秀德 playgroup, 好近屋企行路到。
應該今年年中左右開始報 PN 班,但我唔知點揀。
我知靈糧秀德就 happy school, york 就谷既,但係BB 宜家得 8 個月,點睇佢性格適合邊類學校 ? 我想佢入直資小學或國際學校既,唔考慮村校或大抽獎嗰啲。學費唔係問題。靈糧秀德好近,九龍塘york 都有校巴直到屋苑,假如開埋美孚york 就仲好。屋企主要都係廣東話,但有工人,我亦可轉chanel 同 bb 講全英語。

唔識揀,新手媽媽,大家比d 意見 ?
Thanks so much

0    0    0    0

Nbs 發表於 17-1-15 10:47
我想問下大家應該點揀。。。
Bb 係 16 年 5 月 b, 女仔。
我諗住報靈糧秀德 playgroup, 好近屋企行路到。

靈糧秀德係happy school, 學術唔夠,一般學生都會外補,而York就算谷,但活動教學形式,學生主要外補中文。若目標係直資/國際小學,錢又不是問題,肯定係York。一來模式近,二來York的學生出名英文好,interview有優勢。

Ckan 發表於 17-1-19 02:35
靈糧秀德係happy school, 學術唔夠,一般學生都會外補,而York就算谷,但活動教學形式,學生主要外補中文 ...

謝謝你
‹ 上一主題|下一主題