用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問合理之Agent費用是多少?
go

請問合理之Agent費用是多少? [複製鏈接]

已有一間公司聯絡我了,因為全無經驗,代辦之收費合理的話,不想找第二間了,請問全包之服務費約為多少?
   0    0    0    0

Should be free of charge for finding UK schools, they charge schools only

醒目開學勳章

Eanma 發表於 16-11-29 15:29
已有一間公司聯絡我了,因為全無經驗,代辦之收費合理的話,不想找第二間了,請問全包之服務費約為多少?
...

中學? Agent不收手續費

醒目開學勳章

AGENT 唔收家長錢喎!!!  邊間收你錢?

cy101 發表於 16-11-29 15:57
AGENT 唔收家長錢喎!!!  邊間收你錢?

澳洲 foundation.

醒目開學勳章

Eanma 發表於 16-11-29 15:59
澳洲 foundation.
你意思係?

cy101 發表於 16-11-29 16:01
你意思係?

Agent 無講錢,只在電話(emoji)傾了一陣,等佢send資料,睇完帶埋阿仔上去傾,如果收費合理就比佢攪,唔再搵其他agency.

2017考DSE, 中文死硬,通識又通通都唔識,英數各取4分應該無問題,另外2科唔失手也應該有4分,6科唔失手20分係正常,18分係合理,23/24分就好彩,香港入U就機會不大了

醒目開學勳章

Eanma 發表於 16-11-29 16:28
Agent 無講錢,只在電話(emoji)傾了一陣,等佢send資料,睇完帶埋阿仔上去傾,如果收費合理就比佢攪,唔再 ...
agent 唔收家長錢, 收學校個邊, 再唔放心, 直接問佢係咪唔收家長費用!

cy101 發表於 16-11-29 17:52
agent 唔收家長錢, 收學校個邊, 再唔放心, 直接問佢係咪唔收家長費用!

我見面時會問清楚,在此先問一下只是想心中有數。

多謝各位解答!

回覆:Eanma 的帖子

香港Agent 辦澳洲中丶大學中介多的是, 要收家長錢一定不考慮, 一般澳洲學校出得offer, 必要時轉過另一間Agent 也没問題, 我們只會衡量家長同子女利益為大前題!

回覆:Eanma 的帖子

若然貴子弟預計出年考DSE, 預計有18分左右, 似乎冇必要花多一年錢讀Foundation, 如果不是要求好高學分的Degree course, 一般可揀澳洲八大, 況且中文同通識那邊都不著重於計算之内。

168148 發表於 16-12-4 11:43
若然貴子弟預計出年考DSE, 預計有18分左右, 似乎冇必要花多一年錢讀Foundation, 如果不是要求好高學分的Deg ...

約左 agent 見面,問題也解決了,謝謝大家

醒目開學勳章

168148 發表於 16-12-4 11:43
若然貴子弟預計出年考DSE, 預計有18分左右, 似乎冇必要花多一年錢讀Foundation, 如果不是要求好高學分的Deg ...
想請教下咩科係要求吾太高既學科我都有相同情況

回覆:YY1101 的帖子

如果一心諗住直入澳洲八大, 最緊要ITLES 試成績達該校要求, 至於甚麽科目要求幾多分, 可查詢香港Agent 有關資料, 況且也不會收取家長分文, 當然一般較易收生會是商科, 其他直接問Agent 會更清楚!

‹ 上一主題|下一主題