用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔任永賢好唔好?
go

黃埔任永賢好唔好? [複製鏈接]

黃埔任永賢好唔好?
   1    0    0    0

回覆 Joe0704 的帖子

去左open day 同interview..感覺好好..老師有愛心...有蒙特梳利教材..地方乾淨舒適...您係咪都係岩岩星期六in 左?

係,因為換校長前負面新聞比較多,而加十五十六。

得廿幾個位..有offer 先再考慮啦..

咁安基同佢比呢?

PM you

有冇人收到信?我女女有offer,好開心,對學校印象好好,想知多啲,例如學習、流程、英文、普通話之類!

N班收到信!?

今日收到信

N班咁快收到信?我個b仲未有。。。

我都收到信~會留位!        但唔駛留位費~~幾好!

回覆樓主:

我都中左,好開心,估唔到咁快收到通知

我仔仔昨日都收到信讀n 班, 好開心。 想知佢學校有冇長暑假放? 同埋想徵求男生校服。

回覆 fredlam 的帖子

暑假係8月最後兩星期, 我仔係今學年N班學生.

回覆 feifei_baby 的帖子

我仔係今學年N班學生, 有咩問題睇吓答唔答到你.

pekkle_n_friend 發表於 16-12-28 14:53

我仔係今學年N班學生, 有咩問題睇吓答唔答到你.

謝謝你!

想知:
1)我見全校得四班,有一個net 同普通話老師,係咪日日有機會英普?會唔會俾到好語境小朋友?

2)你小朋友讀咗n幾個月,自理係咪進步咗好多?

3)多唔多內地人?(老公話interview 好多...)

4)多唔多讀完一年n就走?

5)學費幾錢一個月?

6)假期正常定特別短?

前幾年大女考n參觀過一次,到細女又參觀左一次,加埋interview ,對學校印象貫徹始終地好,細女肯定會入讀,但好多人問我會讀4年定喺k1轉家姐果間,我諗住讀咗感受下先,難得撞到任永賢嘅家長,都想了解多啲,家姐讀譚歐陽,英文真係好ok....

1)我見全校得四班,有一個net 同普通話老師,係咪日日有機會英普?會唔會俾到好語境小朋友?

A
ns: 日日有英普堂. 但返到屋企, 阿仔都是唱學返來的英文歌, 普通話唔知係咪無教唱歌.

)你小朋友讀咗n幾個月,自理係咪進步咗好多?

Ans:
佢本身係大B,返學前已識講好多野同不用片片,可以自己食飯, 所以無乜分別,但見其他家長話OK, 自理能力好左.

)多唔多內地人?(老公話interview 好多...

Ans:
我見本地家長多,(疑似)內地人家長都好似較富裕, 有工人姐姐
.   ( 多內地人申請唔等於學校會揀....)  我地今年呢班, 家長日校長話成6xx 個申請, 幾十人爭1個位.

4)多唔多讀完一年n就走?

A
ns:
我地在家長whatsapp group傾過, 新學年應該唔多人走
.

5)學費幾錢一個月?

Ans:
依家$3833 3,,下午茶.

下學年可參考EDB , 唔知點解有d 偏貴

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/free-quality-kg-edu/1718KC.pdf

6)假期正常定特別短?

暑假得兩星期, 應該算短?

不過任永賢係Happy school, 譚歐陽好似著重學術多D?

我各方面都滿意, 教師盡責,有愛心, 開學頭個幾月每天電話報告學生情況, 在學校整污糟換左衫/褲會有張Memo講番咩事,家校溝通良好, 唯獨唔鍾意佢學校門口位置, 當風無遮擋,打風落雨較煩.

‹ 上一主題|下一主題