用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問播道邊幾日面試?
樓主: Catkung
go

想問播道邊幾日面試? [複製鏈接]

我都覺得好奇怪,邊個咁多手,仲要係咁多張票加筆,點解要咁做。

我張支票都係重筆、唔明點解咁做!我囡參加第一日面試、我個人覺得當日面試安排唔好、等好耐!

我張支票加到好怪,L 同 1 字加到好長,唔明。

見大家都咁講,我認真睇吓張支票改成點,都覺得事有蹺蹊

引用:有退票?我沒有

原帖由 sweet2008 於 16-10-09 發表
有退票?我沒有
我都沒有退票。第一日in. 知唔知道幾時有結果。

cyan120 發表於 16-10-8 23:05
回覆 tonylch 的帖子

我都覺得好奇怪,退回支票見佢哋喺啲字度加咗幾筆,但我寫得好清楚又深色,唔明點解仲要 ...

好奇一問,為何會有退票?
天助自助者,  別再怨天尤人

收到以下電郵︰

敬啟者:

十分抱歉!由於本校校務處入學組有個別職員出錯,認為部份支票上填寫的字跡不夠清楚,於是替家長填補筆劃(不影響簽名,亦沒有改動銀碼)。入學組主管在檢查支票時,發現相關狀況,便立即向校方報告。

校方指示入學組切勿把支票存入銀行,以免銀行「彈票」,導致家長遭銀行罰款。

由於 閣下為其中一位受影響之家長,校方決定把相關支票於面試日退回閣下。煩請 閣下於面試日向入學組職員以現金繳交一百元之面試費。(為方便大家,煩請 閣下預備一百元紙幣。)

校方認為是次錯誤十分嚴重,為 閣下帶來不必要的麻煩,十分抱歉。校方會加強培訓員工,並會加強監督支票交收的程序,以免重蹈覆轍。

再次就事件向 閣下致歉!

此致

貴家長

播道書院
盧偉成MH總校長

回覆樓主:

我小朋友interview時,感覺也不良好!老師冇笑容冇講解,明白有很多小朋友面試,老師們有倦容,是人之常情!但我早上十時interview, 連厠所的指示牌也未掛,老師們各顧各玩手機!感覺真口的沒有heart

Mamaeunice 發表於 16-10-11 11:41
我小朋友interview時,感覺也不良好!老師冇笑容冇講解,明白有很多小朋友面試,老師們有倦容,是人之常情 ...
記住到時收你都唔好讀呀!

回覆 Sophie0804 的帖子

2個月內有結果。

我小朋友9月24日面見, 安排OKAY , 不用等, 記得的是準時面見. 我們都有退票. 當天感覺正常喎!

HEH 發表於 16-10-11 15:46
我小朋友9月24日面見, 安排OKAY , 不用等, 記得的是準時面見. 我們都有退票. 當天感覺正常喎!
...
我最早果組in,校長對住百幾個家長講有3千幾個人in,佢話都唔知點揀...我感受到佢地既苦惱.

回覆 Rabbit_pigpig 的帖子

校方願意公開內部出錯詳情及跟進時宜,透明度幾好喎。

回覆 Mamaeunice 的帖子

唔知係咪同一組呢,我間房的女老師,好似當大家透明咁。。。HELLO,笑容都冇乜。其實校方可以安排老師在房內作簡單班房或流程簡介,去緩和房內氣氛。令大家感覺會唔會好D呢???

snoopy123456 發表於 16-10-15 21:28
回覆 Mamaeunice 的帖子

唔知係咪同一組呢,我間房的女老師,好似當大家透明咁。。。HELLO,笑容都冇乜。 ...

老師有笑住派糖比小朋友喎

回覆 IICHENG 的帖子

唔。。。我個最后都有起身幫手比糖同收LABEL
我見佢係用張LABEL去CHECK邊D同學完成左咁,加個TICKET係佢張LONG LIST到。呢個應該係佢GEI主要任務,唔知包唔包記下邊個冇SAY THANK YOU同BYE BYE。。。

‹ 上一主題|下一主題