用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟思幼稚園(匯景花園) 啟思係谷定係 happy school?
樓主: lobb2015
go

啟思係谷定係 happy school? [複製鏈接]

lausarah 發表於 16-11-30 09:30
我女女現在K3, 雖然外間一味話啟思淺, 自己亦曾擔心過, 但女女讀左3年多, 由N開始, 我慶幸無揀錯. 女女鍾意 ...

請問女女邊間啟思?真的40人一班?
學校有冇小蜜蜂計劃同多課外活動供小朋友參加嗎?每天也有英文課?

介吾介意講小朋友考到邊兩間直資呀?謝謝解答

匯景啟思N班課室大約20-22人, 沒有字卡, 但11月尾我仔開始自己數1-10, 我仔本身說話唔叻, 要2017年3月再去健康院再要做說話評估.

Vickyhugokiu 發表於 16-12-29 14:58
匯景啟思N班課室大約20-22人, 沒有字卡, 但11月尾我仔開始自己數1-10, 我仔本身說話唔叻, 要2017年3月再去 ...

祝bb身體健康,事事順利

謝謝您!!!

ilovecat1234 發表於 16-12-23 19:30
請問女女邊間啟思?真的40人一班?
學校有冇小蜜蜂計劃同多課外活動供小朋友參加嗎?每天也有英文課?
n班時真係有40人一班, K1就30幾. 有另外收費的課外活動, 但我沒有參加. 我無留意係咪每日有英文堂, 但我知呢家課程係改左D, 是多左英文的, 以前N/K1應該未有英文課本.
暫時有播道/真道OFFER.

我仔今年N班有AM offer,但係interview嘅時候我問老師今年收生人數係幾多?佢答我AM同PM分別120人,但係一班有幾多個學生佢就話要到時編配先知。

anpanman_baby 發表於 16-11-5 02:41
我大仔讀完N我拿拿聲轉走,N班細細個課室,迫滿44個小朋友,我仔病假多過返學,學校對正西斜,尤其個n班操 ...

點會44人,你仔幾時讀到依家,我仔今年讀緊N班,14人,據我所知,尼個人數是已經眾多幼稚園中最少的啦

xiaoting100 發表於 17-9-27 22:19
點會44人,你仔幾時讀到依家,我仔今年讀緊N班,14人,據我所知,尼個人數是已經眾多幼稚園中最少的啦
...

我無講過我仔讀到宜家,已經係幾年前的N班,只讀了一年,當時的確是44人一班咼

xiaoting100 發表於 17-9-27 22:19
...

乜而家一班咁少人嘅咩?係咪遲開學果啲未返學咋?(emoji)

rilakke 發表於 17-9-29 23:24
乜而家一班咁少人嘅咩?係咪遲開學果啲未返學咋?(emoji)

應該唔係,因為新生家長會時,校監就說了一個班14人,這個人數係眾多幼稚園中最合適的

snoopyman20 發表於 16-10-22 23:46
我仔今年讀緊K3, 考直資私小暫時全軍覆沒,請你好好想一下是否三年後不會考任何直資私小然後等大抽獎就心足 ...

耐何迦南/靈糧都冇收,只得啟思有offer...... 冇得簡

snoopyman20 發表於 16-10-22 23:46
我仔今年讀緊K3, 考直資私小暫時全軍覆沒,請你好好想一下是否三年後不會考任何直資私小然後等大抽獎就心足 ...

我大仔現在p1 幼稚園都是讀學卷(仲要勁平民個隻), 現在讀緊直資小一(上年有2直資1私校offer) 我個人覺得考直私是靠家長努力, 大仔現在的小學都有由啟思考入的學生! 細仔現在啟思k1, 我有信心細仔都會考到!  一齊加油啦!
‹ 上一主題|下一主題