用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會沙田圍呂明才小學 沙田山莊校車到吗
go

沙田山莊校車到吗 [複製鏈接]

如题,定要去骏景園接?谢谢。
   0    0    0    0

回覆:susan19771118 的帖子

有校巴到門口,公園出面上落。我個仔畢業後附近仲有人坐校巴。有問題,學校會同校巴公司傾。

回覆 johnsize 的帖子

等咗咁耐,終於有人答我,萬分感激。想順便問下你仔仔小學這6年沙呂小讀得辛苦嗎?現在是不是順利入到呂中?謝謝你。

回覆:susan19771118 的帖子

唔太辛苦,所有功課適中,課外活動多元代,學校支援學生足夠,不愧為沙田其中一所最好小學。我個仔考到直資中學。以我所知,一般中上成績小六生入吕中,最top好多入九龍名校如男女拔,英華,協恩等……

回覆 johnsize 的帖子

多謝你的資料,感激不盡。

johnsize 發表於 16-12-13 18:51
唔太辛苦,所有功課適中,課外活動多元代,學校支援學生足夠,不愧為沙田其中一所最好小學。我個仔考到直資 ...

請問沙呂入到九龍出名中學是有運動專材或是'主要成績好?

回覆:apap08 的帖子

兩者都有,但運動較多,我知入男女拔同喇沙大部份都係游水,其他華仁、協恩個班同學仔兩樣都有。

引用:兩者都有,但運動較多,我知入男女拔同喇沙

原帖由 johnsize 於 16-12-23 發表
兩者都有,但運動較多,我知入男女拔同喇沙大部份都係游水,其他華仁、協恩個班同學仔兩樣都有。

...
幾個游水都係校隊同攞沙田學界區冠軍。

‹ 上一主題|下一主題