用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有咩方法另到佢玩少d電話?
go

有咩方法另到佢玩少d電話?

如題

人人都想有大師指点迷津……

MC1128  唔交電話費  發表於 16-7-3 18:12

我以前玩電話玩到好癲,唯一辦法就係玩厭。
真係冇其他方法,除非硬剷遊戲apps。如果剷咗嘅話,重新開始玩就要由零開始,我覺得好煩,所以冇玩。
我聽過有個方法(我偷睇阿媽同其他家長whatsapp得知),不過家長一定唔制,就係星期六日畀玩全日,就算有測驗要都畀佢玩,因為平時冇得玩,偷偷摸摸咁玩幾分鐘唔會厭倦,越阻止佢,佢越想玩。玩足全日嘅話,一來電話會冇電(唔俾叉電機),二來遊戲重複玩咁耐會嫌,三來眼會攰。不過位家長就好極端,個女瞓覺嗰陣特登吵醒佢,要佢玩機,嚇到我個同學唔再玩。

1998Ruby1998 發表於 16-7-3 17:02
真係冇其他方法,除非硬剷遊戲apps。如果剷咗嘅話,重新開始玩 ...
唔係打机,係乜chat物chat, 又ig又fb……

唔出數據pIan?   
大勢所趨,只要測驗考試識得收敛有溫書,都由佢了。

回覆 October. 的帖子

我阿媽阿爸就係冇數據plan,所以淨係下載唔需要wifi嘅app (激死!)

只可以說 impossible

由佢玩, 等佢考試考到一pat c後, 大條道理收佢電話

sell2japan  咁盡呀  發表於 16-7-11 17:18

1998Ruby1998 發表於 16-7-3 17:02
真係冇其他方法,除非硬剷遊戲apps。如果剷咗嘅話,重新開始玩 ...
我同意畀佢玩,但唔供電
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

真係越來越過份, 但又無佢符

同學whatsapp group, 打機, kpop, 綜藝節目咩都啱