用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 買書買校服?!
go

買書買校服?! [複製鏈接]

醒目開學勳章

4/6剛剛放榜, 11/6就已經要買書同訂校服... 叩門學校14/6先開始interview... 你們都一樣嗎???

2    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:4/6剛剛放榜,+11/6就已經要買書同訂校服...

原帖由 QQQme 於 16-06-07 發表
4/6剛剛放榜, 11/6就已經要買書同訂校服... 叩門學校14/6先開始interview... 你們都一樣嗎???

...
我果時拎住私校等心儀直資(無抽獎)。賴死唔買唔訂校服同書。只訂校車。到後來有心儀學校offer再取消校車

回覆:買書買校服?!

我都系,另外仲有$2xx既雜費和九月午餐,我睇左memo, 校巴可以遲D交$,叧外書同校服好似可以到書店同校服公司買。
其實學校都知個個都未定,我收到曡memo都呆左

...
唔使理,如叫你買,你話書,校服有人比二手。雜費要起上嚟都焗比,但有限錢 & 有機會拎得返

...
我果間又係話11/6要比$買書,當然唔啦,我叩門D學校陸續來,一於拖拖拖

醒目開學勳章

回覆:買書買校服?!

其實校服方面, 11/6只係預留size, 8月先去門市攞, 到時先俾錢... 不過書就11/6即買即攞走... 仲有9月飯錢, 11/6前到便利店預繳... 另外, 11/6會同校車公司傾路線, 應該要俾訂... 其實學校都安排得幾完美嘅, 怪只怪自己有異心, 想再等下先啫...

引用:其實校服方面,+11/6只係預留size,+8月先去

其實校服方面, 11/6只係預留size, 8月先去門市攞, 到時先俾錢... 不過書就11/6即買即攞走... 仲有9月飯錢,  ...
我果間係寶校,我無法一定唔比住

引用:其實校服方面,+11/6只係預留size,+8月先去

其實校服方面, 11/6只係預留size, 8月先去門市攞, 到時先俾錢... 不過書就11/6即買即攞走... 仲有9月飯錢,  ...
咁快

...
當日只交幾百雜費,其它拖得就拖,課本最多咪自己去書商都執,校服仲易!

回覆 QQQme 的帖子

我果間都係同一日, 我都諗住拖得就拖

醒目開學勳章

引用:書可以吾買住,小朋友6月又要上小一適應班

原帖由 洗米華 於 16-06-08 發表
書可以吾買住,小朋友6月又要上小一適應班,要著校服去,吾通真係焗買?
主任話小一適應班在8月尾

洗米華 發表於 16-6-8 15:00
書可以吾買住,小朋友6月又要上小一適應班,要著校服去,吾通真係焗買?
咁早就要上小一適應班?
玩完2個月後開學咪冇哂 "適應"?

間學校出招來綁家長留學生, 犀利

幸運沒有遇上

如果唔打算讀BUDGET又有限, 唔交看看

如果條件有限怕叩門失敗

無辦法無得選擇就交左先吧 !

醒目開學勳章

引用:回覆+QQQme+的帖子 間學校出招來綁家長留

原帖由 sell2japan 於 16-06-08 發表

間學校出招來綁家長留學生, 犀利
我會去交錢呀, 只係好奇係咪間間學校都係咁...

洗米華 發表於 16-6-8 15:00
6月其他學生唔駛返學咩? 咁快買校服, 9月可能都唔啱喇

我果間都係11號訂書訂校服,適應班就7月中

洗米華 發表於 16-6-8 15:33
6月18,25,7月2。星期六下午,仲話要著校服去。
其實適應班係好事, 但星期六下午唔駛著校服都得喇
‹ 上一主題|下一主題