用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城B2女仔
go

九龍城B2女仔

進取一些可以填 乙一培正 乙二銀禧 乙三何官 乙四九真嗎?

elbar  九真   發表於 16-4-29 20:45

li999ho 發表於 16-4-29 20:13

培正Band1生甲乙二都99.99%無可能分到,
Band2無可能吧....
正路:
乙一九真/何官/銀禧

乙二培道/何官
乙三 九龍塘學校/彭學高/五旬節中學

那其他個d如何填呢,成30間

引用:Quote:li999ho+發表於+16-4-29+20:13+進取

原帖由 jason1977 於 16-04-29 發表
培正Band1生甲乙二都99.99%無可能分到,
Band2無可能吧....
正路:
Band 2生咁樣填法九成九派第五或更後,恕我直言,不是進取,是自殺式進攻。第一吾係band 1放培正已無機,浪費了機會,第二先放銀𨭎太遲,band 2生放銀𨭎第一先有少少機會碌入,第三何官更加無位,因band 2放何官第一同第二既已大有人在吧⋯進取係搵band 2仍有可能入到既band 1既學校做第一吧,如銀𨭎。也有人說band 2放聖羅撒及聖家也有機,如果要進取d也可試一試。

做人至緊要開開心心 :-D

甘各位大神除了銀禧,b1學校比較不太熱門,或有機

li999ho 發表於 16-4-29 23:20
甘各位大神除了銀禧,b1學校比較不太熱門,或有機
坦白講, 如果真係只有B2成績, 何必勉強讀B1中學? 入到都可能只係惡夢既開始
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

真係進取?填德雅囉!

hkpapa852  填埋可能有D希望  發表於 16-4-29 23:55
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

hkpapa852 發表於 16-4-29 23:30
坦白講, 如果真係只有B2成績, 何必勉強讀B1中學? 入到都可能只係惡夢既開始
...

agree x 2
B2成績入到培正都好辛苦,何必呢

hkpapa852  填埋可能有D希望  發表於 昨天 23:55

我係真心推薦德雅架:唔差得過聖家,好過,也值搏過培道,實為乙二、三的
不二之選!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆 hkpapa852 的帖子

D 家長唔甘心入Band 2 中學㗎。我朋友已準備一輪叩門行動。
仲講到係幫盡個女,
入唔入到就睇個女做化喎。

如果囡囡係B2a,去到B1還可以追嘅!推薦乙1銀禧/聖家/丘中.

奥脫福 發表於 16-4-30 11:57
我係真心推薦德雅架:唔差得過聖家,好過,也值搏過培道,實為乙二、三的
不二之選!
初中聖家幾谷下。記得前年F1聖家書費折實4095個大洋,
而培道只是2500個大洋,
可以見聖家學生書包好重........

jason1977 發表於 16-5-3 11:35
初中聖家幾谷下。記得前年F1聖家書費折實4095個大洋,
而培道只是約2500個大洋,
可以見聖家學生書包好重.... ...
咁人哋B1丫嘛, D書緊係貴D啦。

回覆 little_yolky 的帖子

比例上好...........