用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 阿囡懷疑專注力不足
go

[過動] 阿囡懷疑專注力不足 [複製鏈接]

阿囡七歲,一上小一問題就來了,上學期成續麻麻,全級考139/162,
老師話佢專注力弱,做功課寫字好慢,手冊日日抄唔晒,到下學期,成日俾老師投訴唔專心,有時幫佢温完默書,識晒,第二日返學可以默0分返黎,最近考完試,考四科四科都唔合格,我好頭痛唔知點幫佢,已排cac未評估,大家知唔知 小童群益會嘅精神科好唔好?
   1    0    0    0

tszwan123 發表於 16-4-14 13:30
阿囡七歲,一上小一問題就來了,上學期成續麻麻,全級考139/162,
老師話佢專注力弱,做功課寫字好慢,手冊 ...
【英國每日郵報】ADHD並不存在,藥物帶來更多傷害
http://www.hkval.org/%E3%80%90%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E6%AF%8F%E6%97%A5%E9%83%B5%E5%A0%B1%E3%80%91adhd%E4%B8%A6%E4%B8%8D%E5%AD%98%E5%9C%A8%EF%BC%8C%E8%97%A5%E7%89%A9%E5%B8%B6%E4%BE%86%E6%9B%B4%E5%A4%9A%E5%82%B7%E5%AE%B3/

回覆 sarahdad 的帖子

very good article.  thx for sharing.

‹ 上一主題|下一主題