用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 中學男教師涉與兩女生發生性行為 手機藏兒童色情照及淫 ...
go

中學男教師涉與兩女生發生性行為 手機藏兒童色情照及淫   [複製鏈接]

http://news.mingpao.com/ins/inst ... 00001/1457082570087
中學男教師涉與兩女生發生性行為 手機藏兒童色情照及淫褻短片 疑涉其他女生

據知有關學校是土瓜灣直資中學
   11    0    0    0

回覆 genpub 的帖子

太過份!

邊間學校?

点知係边间?又有內幕消息?

你可以在土瓜灣保良局直資中學網站找到其名字

28歲的中學男敎師疑與校內未成年女生發展曖昩關係,女生母親發現後報警,警方在男教師的手機內,發現57張相片和49條影片,內容為女生及疑是同校女學生的裸照,以及與男教師親熱的情形。男教師上周二被捕後遭起訴,案件今提堂,控方透露他現仍於該中學任教,裁判官即問:「老師侵犯學生之後,學校仲畀佢任教?」,被告遂即時以電郵及傳真向校方申請停職。

被告李振華(28歲),被控非禮及與年齡在16歲以下的女童非法性交共3罪,控罪指他在去年4月至今年2月間,在香港某處與兩名未成年女童性交,以及非禮其中一人。
控方指案情和控罪嚴重,透露其中一名事主與被告性交多於一次,被告現仍在該學校任教,故反對被告保釋。經裁判官質問後,被告隨即向校方申請停職,他最終獲准以2萬元保釋,期間不准離港及接觸控方證人,並禁足學校附近一公里範圍。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20160304/54828926

NPL? 搵到個叫抄屎,之前都係同一機構嘅朱敬X教過? 好似搵到有相喎仲可以比佢繼續教嘅

醒目開學勳章

genpub 發表於 16-3-4 22:40
你可以在土瓜灣保良局直資中學網站找到其名字

28歲的中學男敎師疑與校內未成年女生發展曖昩關係,女生母親 ...
新聞邊度有講係PLK直資?

bobbob 發表於 16-3-4 23:05
新聞邊度有講係PLK直資?
喺NPL網站教師list入面的確搵到個叫Lee Chun Wah,Charles教P.E嘅

bwsthomas    發表於 16-3-4 23:24

醒目開學勳章

penpen 發表於 16-3-4 23:16
喺NPL網站教師list入面的確搵到個叫Lee Chun Wah,Charles教P.E嘅

係咁意search吓都搵到啲同名同姓嘅老師,唔知係咪同一個人?

http://www.plkcwc.edu.hk/address/cat_addr_1.asphttp://www.kings.edu.hk/documents/publications/1011schnew1.pdf

土瓜湾的校內已通天,此校管理情況令人汗顏!
個女校長係唔係應行出來向家長及公眾解釋及道歉呢!

回覆 penpen 的帖子

,仲諗住幫呀囡報呢間...........
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

bobbob 發表於 16-3-4 23:27
係咁意search吓都搵到啲同名同姓嘅老師,唔知係咪同一個人?

http://www.plkcwc.edu.hk/addres ...
你覺得係就係,唔係就唔係啦

回覆 kcpak 的帖子

保記學校近來出名師生風化案多,上個月荔枝角唐記個男副校長同個中五女學生床照傳到開巷,今日就土瓜湾顏記男體育教師連環同初中女生上床攪到上法庭,連裁判官都O咀,明知女學生有危險仲唔做嘢保護無知女童,個女校長一定要行出來同我地全體家長及公眾交代!

回覆:中學男教師涉與兩女生發生性行為 手機藏兒童色情照及淫

送羊入苦口

作為母親,一定很心痛

引用:Quote:bobbob+發表於+16-3-4+23:05+新聞邊

原帖由 penpen 於 16-03-04 發表
枉為人師表

回覆:中學男教師涉與兩女生發生性行為 手機藏兒童色情照及淫

連個官都問點解仲比佢任教??

就呢點,都有問題?

之前應該喺同一機構另一間喺沙田嘅中學教過,唔知果間有冇受害人

‹ 上一主題|下一主題