用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 小group 搵NET教英文好嗎?
go

小group 搵NET教英文好嗎? [複製鏈接]

如果同去center 學比較,邊個好d?

Thanks

0    0    0    0

搵到好就好,但要花時間費心思呢,其實網上有好多轉介公司,可以試一試

回覆:小group 搵NET教英文好嗎?

回覆:smiley7x24 的帖子

去centre 學都可以自己組小group架。有時仲多優惠,另外唔使擔心師資問題。我大仔都同朋友仔三個人一齊上,仲有機會俾佢接觸多d唔同既人。
你小朋友幾大個呀?

引用:去centre+學都可以自己組小group架。有時仲

原帖由 lemonjoey1437 於 16-02-01 發表
去centre 學都可以自己組小group架。有時仲多優惠,另外唔使擔心師資問題。我大仔都同朋友仔三個人一齊上, ...
2歲半呀

引用:Quote:原帖由+lemonjoey1437+於+16-02-01+

原帖由 smiley7x24 於 16-02-01 發表
2歲半呀
你有無話想佢學咩,定係想佢多啲機會講英文?

引用:如果同去center+學比較,邊個好d? Thanks

原帖由 smiley7x24 於 16-01-18 發表
如果同去center 學比較,邊個好d?

Thanks
我一定比個女去centre,人哋打開門做生意,師資揀過,課程揀過,老師有咩頭暈身㷫都有代課。學習環境又唔同,又有課程設計,又會有人負責跟進,你自己返屋企又要自己同老師聯絡,又唔知要用幾多時間先至揀得啱。我個女上堂嗰間,有個老師講得好啱,其實係屋企上堂,環境太熟悉,太舒服,點樣都冇佢去一個專門係學習嘅地方學習咁專心同埋有效。我哋大人Work from Home都冇係office做得咁有效啦

我反而關注師資,要明白 net 不一定英文程度好的

就如識講廣東話唔代表中文好

的士佬垃圾佬都會係 net teacher

引用:我認同,現在好多NET+teacher都可能係來自菲

原帖由 Catherinechan12 於 16-02-05 發表
我認同,現在好多NET teacher都可能係來自菲律賓印度巴機斯坦,好多人誤解咗Native嘅意思,其實只有係English  ...
其實都係呀,甚至乎就算佢哋係外籍人士,好唔一定係好好嘅老師。我哋都係Native Cantonese,唔代表識教中文。

引用:我認同,現在好多NET+teacher都可能係來自菲

原帖由 Catherinechan12 於 16-02-05 發表
我認同,現在好多NET teacher都可能係來自菲律賓印度巴機斯坦,好多人誤解咗Native嘅意思,其實只有係English  ...
不過有得揀,我都希望係NET,學多啲slang同埋文化

‹ 上一主題|下一主題