用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 急問-學校申請表
go

急問-學校申請表 [複製鏈接]

係唔係可以用電腦打完print左就交?還是要手寫?因為表太細,好難填。
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

引用:係唔係可以用電腦打完print左就交?還是要

原帖由 moonngbaby 於 16-01-01 發表
係唔係可以用電腦打完print左就交?還是要手寫?因為表太細,好難填。
你部電腦 pdf format 可以直接打既所有資料打無問題,我全部都係打既,除左學校要求既學生點解揀呢間中學既信要我囡手寫。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

電腦打仲清楚,學校應該歡迎。

引用:係唔係可以用電腦打完print左就交?還是要

原帖由 moonngbaby 於 16-01-01 發表
用電腦打係沒有問題的。

醒目開學勳章

回覆:moonngbaby 的帖子

舊年大仔封信用手寫,老師睇完話其他資料打字,信都用打字感覺會比較整齊,結果我用咗打字,今年細仔都跟番哥哥打字。

回覆 kittylam 的帖子

想問下如果唔需要填既係空左定係N/A?

回覆 miriam 的帖子

醒目開學勳章

引用:回覆+miriam+的帖子 想問下如果唔需要填既

原帖由 moonngbaby 於 16-01-02 發表

成績嗰度我填N/A,獎項表格我修改到剛好。

醒目開學勳章 王國長老

引用:回覆+miriam+的帖子 想問下如果唔需要填既

原帖由 moonngbaby 於 16-01-02 發表

漏空無填,唔夠位填既另外有份總表畀學校對。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

回覆:moonngbaby 的帖子

我仔有修改個表格,順眼為主,本來冇線,我仔自己加既。

引用:我仔有修改個表格,順眼為主,本來冇線,我

原帖由 kittylam 於 16-01-03 發表
我仔有修改個表格,順眼為主,本來冇線,我仔自己加既。
犀利

回覆:kittylam 的帖子

全部都A,

還想問下...其實係唔係只係需要提供四至六年級的証書呢?因為填表只需填四至六年級?

請問需唔需要交一至三年級的活動証明或者獎項?因為填表只填四至六年級?自己整既PROTFOLIO就列哂所有野.

醒目開學勳章

引用:回覆+kittylam+的帖子 還想問下...其實係

原帖由 moonngbaby 於 16-01-04 發表

還想問下...其實係唔係只係需要提供四至六年級的証書呢?因為填表只需填四至六年級? ...
我仔只提交4~6年級,如果之前有好出色既獎都可以交埋,普普通通就唔需要,影印好煩,我仔自己影,可以省略佢就費事做。

咁學校本身的獎項係唔係唔需要影?

醒目開學勳章 王國長老

moonngbaby 發表於 16-1-4 09:24

請問需唔需要交一至三年級的活動証明或者獎項?因為填表只填四至六年級?自己整既PROT ...
跟返學校申請表要求既年級遞交資料, P.1-P.3 學校係唔會睇 (據聞部份直資先要), 主要都係交 P.5 & P.6 既野, P.4 有部份學校會要求交埋.

明白...THANKS...

想問係咪將學校自行申請表及所有証書影印本, 用一個file一張張 套晒入去?
起碼有20張.....

會唔會太多? 還是4張証書 影印group 埋一張呢?

回覆 rainful 的帖子

我諗住用過公文袋入住...
‹ 上一主題|下一主題