用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 堅道聖心明天派彩
樓主: tszyaumama
go

堅道聖心明天派彩 [複製鏈接]

引用:不能聽說,收5成是事實。 +

原帖由 zhouyier 於 15-12-23 發表
不能聽說,收5成是事實。
Double confirm with my friend who is St Clare k3 用家,this is still 100% promotion it just up to parent whether they want to stay.

回覆:vvnvvn 的帖子

sure

引用:回覆+taiyeung+的帖子 恭喜,+自己嚇自嚇..

原帖由 yt8212 於 15-12-23 發表
回覆 taiyeung 的帖子

恭喜, 自己嚇自嚇..hehe
多謝多謝! 其實女女表現一般,本來打定輸數,好意外有offer!

引用:回覆+taiyeung+的帖子 安心玩啦

原帖由 mapp2009 於 15-12-23 發表
回覆 taiyeung 的帖子

安心玩啦
多謝你

引用:Quote:puichingforsure+發表於+15-12-23+09

原帖由 SzeForCat 於 15-12-23 發表
真心多謝你既分享!! 其實報呢幾間熱門女龍時我有少少猶疑既, 因為覺得阿女未必鍾意女校同嚴既學校, 而且呢 ...
同意,自問女兒當日亦都表現好好,結果亦只是後備;我同意學校有自己一套收生標準,小朋友能力只是其中一部分。

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+zhouyier+於+15-12-23+發表不

原帖由 socute 於 15-12-23 發表
Double confirm with my friend who is St Clare k3 用家,this is still 100% promotion it just up to pa ...
是否applicable to今屆k3? 因朋友小朋友讀k2, 她告之校長說只收2/3幼稚園生上小學部,而且小學只開兩班。

引用:Quote:原帖由+socute+於+15-12-23+發表Doub

原帖由 HauMiranda 於 15-12-23 發表
是否applicable to今屆k3? 因朋友小朋友讀k2, 她告之校長說只收2/3幼稚園生上小學部,而且小學只開兩班。

...
確實是今年k3

lui822 發表於 15-12-23 11:33
同意,自問女兒當日亦都表現好好,結果亦只是後備;我同意學校有自己一套收生標準,小朋友能力只是其中一部 ...
係呀! 其實有時揀學校只係我地家長既自我期望, 有時忽略左小朋友既意願/適合度, 經過今次既K1 面試, 都令我反思呢樣野...

回覆:HauMiranda 的帖子

My friend's kid study in k1 and depress to know in school that only 50% promote to primary school.

回覆:zhouyier 的帖子

But same as sh, both  are good school.

簽名被屏蔽

引用:我女是大b,當天表現非常好,做到所以野,

原帖由 einsteinhui 於 15-12-23 發表
我女是大b,當天表現非常好,做到所以野,老師叫拿東西時每次都是第一個出去拿的,其實我覺得已是perfect, ...
我女都係哦!所有嘢第一個做,我女仲係 born Catholic,都係rejection。唯一係佢慢熱,唔肯講嘢。😰

引用:Quote:tszyaumama+發表於+15-12-23+09:16+

原帖由 puichingforsure 於 15-12-23 發表
我認識一位EK媽媽,跟我大仔同年的(現已小二),佢小朋友好叻,點叻法我會再講,可能有dEK長老都知我講緊 ...
你講得好好!令我反思!謝謝你。

引用:Quote:tszyaumama+發表於+15-12-23+09:16+

原帖由 puichingforsure 於 15-12-23 發表
我認識一位EK媽媽,跟我大仔同年的(現已小二),佢小朋友好叻,點叻法我會再講,可能有dEK長老都知我講緊 ...
講得好好,今年我都眼見有人因為咁而有各大龍幼名幼offer, 但佢小朋友真係唔算outstanding, 希望佢小朋友往後的路唔好太難行, 入咗名校,但本身資質一般,真係會讀到求生不得,求死不能.....阿門

引用:am+offer朋友仔,+有興趣一齊係另一面傾,+可

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

簽名被屏蔽

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

回覆:堅道聖心明天派彩

其實somehow學校揀學生係有自己一套,好多時真係未必揀最叻的,尤其是一啲傳統的,感覺上係睇性格多,而揀適合的學生,大家真係唔洗為此唔開心同不停反問小朋友還欠什麼,因為沒有最好,只有最合適。the best is yet to come!

‹ 上一主題|下一主題