用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會基督顯現堂幼稚園 ((有結果))
樓主: bubble27
go

聖公會基督顯現堂幼稚園 ((有結果)) [複製鏈接]

回覆 jennycyf 的帖子

如果係上午班, 普英會係上午早會後, 唱遊會係放學前約40分鍾

hopeful 123, have you got other offers? I am still struggling between St. Thomas and Epiphany. My kids like singing, dancing and story-telling a lot. I am not sure if Epiphany will give them enough time to build creativity. My elder son used to study at St. Thomas, it definitely is a happy school and most of the teachers are good, but the curriculum is a bit too simple. Luckily, I haven't got pressure of choosing primary school because my younger kids can follow their elder brother.

我有其它offers, 但顯現會係我頭1-2之選. 我無諗st Thomas, 因為我係基督教. 將來也會跟大的入基督教小學.  我鍾意顯現每天都有普英, 接觸多些其它語言, 對聽講會有些幫助. 至於讀寫, 相信兩間都要係外面再補補. 我小朋友又係很喜歡唱歌, dance...以我知道, 顯現每天都有音體, 都可以吧!

AM OFFER,大家都可以做同學仔呀

我阿媽隔離2個女都係到讀,話唔錯,佢大女今年入了主恩,sofar 所有嘢都跟得到,應該唔錯呀

回覆 melodynwy 的帖子

係呀!am 同學仔, 你會唔會搭校車?

hopeful123 發表於 15-12-9 15:52

係呀!am 同學仔, 你會唔會搭校車?
應該唔會,阿媽幫我揍,阿媽住長發,應該都係早上帶落去,婆婆攪,我就番工LAW

回覆:melodynwy 的帖子

將來如諗住入主恩,讀顯現應該是不錯之算!但之前校長講話無功課咩?我聽家長話K1都有wo

長發行過去都幾遠wo! 我係青衣站都諗住搭校車!

hopeful123 發表於 15-12-10 10:54
長發行過去都幾遠wo! 我係青衣站都諗住搭校車!
婆婆會搭巴士, 一個站,我阿媽鍾意自己攪

你青衣站行過去好快咋喎,10分鐘,都要搭校車

我地遲D駛唔駛開番個GROUP大家溝通下

帶住佢行就唔止10分鐘,返風落雨就仲大劑!穿過青衣公園係咪係何澤雲嗰度出?仲有無近啲既出囗?

K1畫線,K2寫生字,K3寫句子

引用:顯現堂每日英語?+但我見顯現堂的視學報告不

原帖由 jennycyf 於 15-12-08 發表
顯現堂每日英語? 但我見顯現堂的視學報告不太好,感覺老師未能應付project based 教學,又說很少音樂體能活 ...
我都有留意所以冇報。

回覆 ly083 的帖子

我報呢間原本都只是後備, 但去完學校後, 再收到offer. 我就開始留意和周圍問身邊讀梗既家長, 大家既評語都係好正面, 都是很滿意! 我都有睇視學報告, 其實都唔係好大問題, 反而之前大女讀個間, 視學寫得不知幾好, 我地讀完既家長, 好多都感覺唔太好....

我見視學話抄寫多, 但又有話係happy school.

hopeful123 發表於 15-12-10 15:24
回覆 ly083 的帖子

我報呢間原本都只是後備, 但去完學校後, 再收到offer. 我就開始留意和周圍問身邊讀梗既 ...
你大女之前讀邊間?

hopeful123 發表於 15-12-10 12:25
帶住佢行就唔止10分鐘,返風落雨就仲大劑!穿過青衣公園係咪係何澤雲嗰度出?仲有無近啲既出囗?

...
係呀,無其他,最近個個LU

除了顯現, 你有無其它offer?

hopeful123 發表於 15-12-10 16:54

除了顯現, 你有無其它offer?
我報了四間咋

聖多默,卓思,伊斯蘭博愛,顯現

伊斯蘭都收了AM

其實係咪大部份IN 了顯現堂都入咗,唔見有媽媽話WAITING
‹ 上一主題|下一主題