用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 北區中學~心誠 vs 陳螎兩間点睇
go

北區中學~心誠 vs 陳螎兩間点睇

請教Band 1尾至 Band 2头,選点間好 ?

BNA 發表於 15-11-30 14:03
請教Band 1尾至 Band 2头,選点間好 ?

自行b1c選Chan Yung 有些博,如果心誠也喜歡,心誠較安全!
當然,自行唔博,唔通攪珠先博咩!你要自己決定了!
總知攪珠時一定唔樂亂博!邊沿人要小心選擇,B1c/b2a.一不小心跌落b2a就大煲!

katielui 發表於 15-11-30 16:19
自行b1c選Chan Yung 有些博,如果心誠也喜歡,心誠較安全!
當然,自行唔博,唔通攪珠先博咩!你要自己決 ...
Hi katielui, 多謝妳的意見,那請教除了心誠,呢個 banding的學生,有咩建議 ?

心誠七月公佈後扣門機會大嗎?還是Band 2,3的大熱?謝

回覆 BNA 的帖子

如果係我的小朋友,我都會在自行博一博陳融/田家/李嘉!第二個自行就穩健d選間band 2頭,如保馬或廖萬!在中央派位就穩陣選保馬或廖萬或心誠,安全些!

回覆 chingfoon 的帖子

心誠好似不會收到band 3 ! Band 2就有 !

katielui 發表於 15-12-1 22:57
回覆 BNA 的帖子

如果係我的小朋友,我都會在自行博一博陳融/田家/李嘉!第二個自行就穩健d選間band 2頭, ...
Hi katielui, 多謝意見,我就是這样想自行一進取一点。 希望有機會入 banding 1C中學。