用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山幼稚園
go

馬鞍山幼稚園 [複製鏈接]

請問中文大學張煊昌,保良局馮梁結,利安幼兒園。這三間全日班,邊間好d呀?有咩評語?

0    0    0    0

引用:請問中文大學張煊昌,保良局馮梁結,利安幼

原帖由 taboba 於 15-10-31 發表
請問中文大學張煊昌,保良局馮梁結,利安幼兒園。這三間全日班,邊間好d呀?有咩評語?

...
我女讀緊張煊昌,好好。老師訓練小朋友自理能力非常👍. 校舍好大,小朋友好多活動空間。
可能你會關注多唔多新移民,這一定有,但影響唔到我。

回覆:Pangel 的帖子

其實新移民全香港都係尤其新界,所以完全沒介紹。只要小朋友讀得開心,返學唔開心學嘢都大打折扣啦。我個仔就是抗拒返學,所以親k1想轉校。

回覆:taboba 的帖子

即本身你小朋友已在馬鞍山區讀k1

taboba 發表於 15-10-31 09:14

...
已經confirm三間都收?

回覆:siumak 的帖子

唔係,只係三間都方便我,想知多d遮,問吓有冇得插班。

回覆:taboba 的帖子

interview時去過馮梁結及張煊昌。仔仔表現使人滿意(超超大仔)。而兩間的老師都好nice。如兩間有幸收的話,我都仲係唔識選。好怕再決定錯,影響個仔。今年k1睇嚟係錯了。個仔8月開始返學,情緒行為差咗好多。要攪到去做評估。我們感覺班主任唔夠關愛佢。令佢本身問題惡化,連發夢都話唔返學。所以先有轉校念頭。

引用:interview時去過馮梁結及張煊昌。仔仔表現

原帖由 taboba 於 15-11-08 發表
interview時去過馮梁結及張煊昌。仔仔表現使人滿意(超超大仔)。而兩間的老師都好nice。如兩間有幸收的話, ...
張煊昌有註校社工,老師亦好有經驗。而且校舍真好大(馬鞍山區來說),家校合作亦做得好好

回覆:Pangel 的帖子

希望張煊昌收佢讀全日班啦。如保良局收全日,張煊昌得半日。到時又有排諗了。

‹ 上一主題|下一主題