用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真出左offer
樓主: Bear2004
go

祟真出左offer [複製鏈接]

回覆:edpo 的帖子

唔好意思,剛睇到解釋…

回覆:cupidshirley 的帖子

啟思十二點 in, 攪到兩點幾,飯都唔駛食

引用:其實七成係包埋有好多大抽獎後,唔要offer,

原帖由 moneydog 於 15-10-25 發表
其實七成係包埋有好多大抽獎後,唔要offer, call 返waiting 崇幼生。今年好多崇幼生都係waiting。

...
崇幼咁多班,必定有啲係有offer,有啲係waiting。只可說,good luck to all kids with 'waiting'

回覆:祟真出左offer

如無記錯, 我記得校長講過, 英文小學部有3班。 當中70% 俾崇小升讀, 餘下30% 俾校外生。 以每班29人計, 即29人 x 3 x 70%=60人的崇幼生可升讀。 餘下有27 個位是俾校外生的。 當然我相信學校一定有超收, 當大抽獎公佈後, 有好offer 的同學便會放番d 位出來。到時又大執位。

引用:如無記錯,+我記得校長講過,+英文小學部有

原帖由 taboshu 於 15-10-26 發表
如無記錯, 我記得校長講過, 英文小學部有3班。 當中70% 俾崇小升讀, 餘下30% 俾校外生。 以每班29人計, ...
咁國際部只有9個左右的外校生位

引用:其實七成係包埋有好多大抽獎後,唔要offer,

原帖由 moneydog 於 15-10-25 發表
其實七成係包埋有好多大抽獎後,唔要offer, call 返waiting 崇幼生。今年好多崇幼生都係waiting。

...
請問點知道好多崇幼生只收waiting?

回覆:coco2015 的帖子

國際班JP1好似真係得一班, 如校長所講, 30% for 校外生, 咁就有9個位。 不過, 國際班崇幼d 同學仔通常都幾叻, 出面仲有其他offer.  佢哋又未必真係讀番國際崇小, 因為佢哋學費成$6700.好貴呀。

回覆:ackmama 的帖子

如果上文話崇幼只收大概60人。那肯定好多人waiting. 因為上下午班,加IK,加起來都差不多有8、9班學生。一班就算得20人都有成160人啦。超過100位在waiting也是有可能啊。

回覆:祟真出左offer

崇小佢又夠膽超收, 佢有經驗, 知道d 人有更好offer 就走。 所以殺晒d 留位費

Kidultdaddy 發表於 15-10-26 13:09
如果上文話崇幼只收大概60人。那肯定好多人waiting. 因為上下午班,加IK,加起來都差不多有8、9班學生。一 ...

崇幼生每班係30人,全級應該約300個學生。

請注意e-mail, 剛收到崇小offer.

回覆:cyeung72 的帖子

恭喜!

回覆 cyeung72 的帖子

Congrats!!!!10月2 in?

Thank you. Yes, Interview day on Oct 2.
‹ 上一主題|下一主題