用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 祟真出左offer
go

祟真出左offer

啱啱check mailbox, 祟真出左offer. 請留意mail box.

想請問你是那日interview?

25/9 in

回覆 Bear2004 的帖子

恭喜,我15/10至in,應該冇咁快知

我地今天才收到1ST IN 的時間(要去到11月).  但OFFER 已出了. 點解咁早交表UPLOAD , 但會咁遲才有機會IN . 想知道早IN D 小朋友係咪名幼 ?

回覆:kingncool 的帖子

我最後一日夜晚11點幾交表,10月2日in

回覆 echaichai 的帖子

tks. 希望你到時亦有好消息

回覆 kingncool 的帖子

我亦很早upload交表呀. 小朋友係讀私幼, 但不是KV, SC.

回覆:祟真出左offer

25/9 in, English section, non TT KG

Waiting

25/9 interviewed. Non TT kinder but got offered. Even no offer should also have email.

引用:25/9+interviewed.+Non+TT+kinder+but+got+

原帖由 shel0208 於 15-10-24 發表
25/9 interviewed. Non TT kinder but got offered. Even no offer should also have email.
我in 都未 in 喎! 咁快就有offer la…咁奇怪

十月二日in今天都未有email. 星期一要打去問

Ah_B 發表於 15-10-24 11:50
如果係咁,學校嘅安排都幾奇怪!对未見嘅小朋友好唔公平!

Ah_B 發表於 15-10-24 11:50
我都未見, 已經有人有offer, 學校非常不公平.

echaichai  學校做法年年都是這樣的  發表於 15-10-24 17:37

學校係分批出offer

學校係分批出offer架,就算第一批in都有出reject同waiting

第一批in多數是崇幼學生,不過亦有夾在外來生!

frogmaggie 發表於 15-10-24 22:39
第一批in多數是崇幼學生,不過亦有夾在外來生!

如果in.晒崇幼生先,啱嘅收咗先,我覺得好合理!反而夾住外來生……!你未見晒所有人,點比每人嘅高低?話唔定你今次見完覺得好,收咗嗰個,下次in.人時,有幾百個好過佢呢!咁對呢班遲in.嘅小朋友咪好唔公平!?

引用:Quote:frogmaggie+發表於+15-10-24+22:39+

原帖由 ok3 於 15-10-25 發表
如果in.晒崇幼生先,啱嘅收咗先,我覺得好合理!反而夾住外來生……!你未見晒所有人,點比每人嘅高低?話 ...
点解吾好似tsl甘,有,定好所有日期,1st 2nd in等等,讓家長清楚規則。