用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 急問:澳洲學生簽証
go

急問:澳洲學生簽証 [複製鏈接]

如果申請要幾耐先批到?
   0    0    0    0

回覆 superangela 的帖子

資料齊全, 交埋驗身報告後我囝囝的簽證3個工作日後就已經批出.....

點解9月3日交齊所有文件,到今日都冇消息?

初初交文件&payment後對方會覆返email, 比個reference number你, 我記得好似份email仲有寫如果有任何問題有個電話&email可以打去問gei, 甘耐應該有問題la, 你最好快d打去問清楚......

BTW, 你是否自己上網申請, 如果甘樣應該可以login上去見到申請步驟去到邊? 我当初申請都有交少文件, 澳洲果邊都有sent email問我取, 我比齊文件就ok la.....驗身報告系診所幫我遞交上去, 我login上去都可以見到診所幾時遞交, 所有gei過程我覺得都清清楚楚很方便gei wor....

回覆:superangela 的帖子

當地海外留學生醫療保險購買證明信件,學校嘅 COE (正常比咗 deposit先出比你),驗完身起碼再等3~4工作天。

問一聲樓主幾多月開學?如果係明年二月先開學咁澳洲領事館要十一月頭先開始批出 Student Visa.

我女兒剛剛7月底申請,8月13日去驗身,都要8月27日才出到簽証,AGENT說如近排多人申請,就會耐些。

多謝各位JM回覆,阿仔係上網做,上網查到在審查中,但差不多已20日,好忐忑,有冇JM試過係咁耐?
‹ 上一主題|下一主題