用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 將軍澳寶林D朋友你地選邊間學校?
樓主: avaku
go

將軍澳寶林D朋友你地選邊間學校? [複製鏈接]

引用:如果小3有10樣十改正唔算多啦,

原帖由 yybchan 於 15-09-17 發表
如果小3有10樣十改正唔算多啦,
但1樣講緊4篇閱讀理解,改正係連住功課要做,不是只做改正,我見有同學要做到零晨

我都有參觀,NET老師我見到一位,有教學助理.
NET老師我見果位唔係英美藉,但標準發音,只是男士有少少體味(唔好意思,我有少少潔癖).
我有睇佢地的功課,感覺比我想像中深,唔知係咪大部分小學都係咁既呢.
帶我行果位妹妹其實好好架喇,我自己六年級都仲係成舊飯,佢要代表學校介紹俾家長壓力唔少的.
整體來說,我都覺得唔錯.
我亦有參觀王余,講硬件,王余設施會好D,2間都好,都唔知揀邊間好.

回覆:macvn123 的帖子

我都覺得梁小幾好,下年就到我玩大抽獎啦。
心儀大熱之一,覺得梁小都幾好  
如果梁小放乙二,派唔到再叩有無機會?
定係要放棄最心儀,梁小放乙一?

回覆 龍鳯bb 的帖子

我個女係度讀二年級,其實功課量唔算多,平均七八樣,改正唔計。

引用:我都覺得梁小幾好,下年就到我玩大抽獎啦。

原帖由 Greta_C 於 15-09-17 發表
我都覺得梁小幾好,下年就到我玩大抽獎啦。
心儀大熱之一,覺得梁小都幾好  
如果梁小放乙二,派唔到再叩有 ...
今年有乙二入梁潔華

回覆:將軍澳寶林D朋友你地選邊間學校?

我囡囡十五分自行入左梁潔華,開左學兩星期,囡囡都讀得幾開心,鐘意番學(除左朝早六點半叫唔醒之外)

回覆:將軍澳寶林D朋友你地選邊間學校?

回覆 AgapePa 的帖子

好多學校NET都係咁上下, 佢地肯OPEN DAY 出一分力都算好了

talknwrite 發表於 15-9-20 10:50

好多學校NET都係咁上下, 佢地肯OPEN DAY 出一分力都算好了
同意,我去王余參觀唔見到有NET添.

talknwrite 發表於 15-9-20 10:50

外國人講求“quality of life"!你叫佢放假曰返工,好多啋你都傻
‹ 上一主題|下一主題