用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問,北區及大埔區Band 1 的排名及校風 ? 謝謝 ! ...
樓主: 50992
go

請問,北區及大埔區Band 1 的排名及校風 ? 謝謝 ! [複製鏈接]

回覆:50992 的帖子

靠自己

回覆 Mikeyuen 的帖子

多謝提點  !

醒目開學勳章

回覆:50992 的帖子

你目標係鄧顯?有冇參加鄧顯賽?

kittylam 發表於 15-11-3 08:22
你目標係鄧顯?有冇參加鄧顯賽?
我仔仔是細仔,怕佢太辛苦,目標未必是鄧顯,但是又想佢讀好少少嘅 Band 1,佢有代表學校去考鄧顯賽,中,英,數, 最後等埋上學期考試+鄧顯賽,後作最終決定,

感謝 kittylam 多次的幫忙及提醒 !

50992 發表於 15-11-3 09:18
我仔仔是細仔,怕佢太辛苦,目標未必是鄧顯,但是又想佢讀好少少嘅 Band 1,佢有代表學校去考鄧顯賽,中,英,數,  ...
不論大仔細仔, 去到5, 6年班, 就只剩下專唔專心讀書的仔仔了, 無分別的。如果成績可以, 努力吧, 鄧顯的自行要求頗高的, 不過, 北區仲有一兩間唔錯, 係人太多爭就是了。努力!

little_yolky 發表於 15-11-3 11:13
不論大仔細仔, 去到5, 6年班, 就只剩下專唔專心讀書的仔仔了, 無分別的。如果成績可以, 努力吧, 鄧顯的自行 ...
多謝 little_yolky  的鼓勵, Thanks !
再請教,如果你選擇,除鄧顯外,你會另選边兩間推介  ?

‹ 上一主題|下一主題