用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有家長認識聖嘉祿小學嗎?
go

有家長認識聖嘉祿小學嗎? [複製鏈接]

現正需叩門,請問此校可以嗎?因本人不屬此區想請家長賜教。

0    0    0    0

回覆:LingLongMami 的帖子

真係無物人認識St Charles.

回覆:有家長認識聖嘉祿小學嗎?

也不錯!

回覆:有家長認識聖嘉祿小學嗎?

有無讀聖嘉祿的家長可以分享一下

我都想認識這間學多一點... 網上真係好少人講

校長主任好有heart, 中學派位唔錯, 大約有50%入Band one 中學。2年前係小一大抽獎放榜前曾打電話問叩門事宜, 學校職員好有禮貌留低聯絡資料, 一小時後校長親自打給我, 傾咗幾句,回答我我問題, 有很好印象。

找到以下参考:

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2917572&highlight=%E8%81%96%E5%98%89%E7%A5%BF

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2614683&highlight=%E8%81%96%E5%98%89%E7%A5%BF

其實, 50% 入BAND 1 係咪可信?
有些人話, 數字係計埋轉去國際學校, 去外國流學等等.  

hkpapa852  校務報告有細資料, 自己去睇!  發表於 15-6-9 11:15

LingLongMami 發表於 15-6-8 23:00
該校同我地讀緊間幼稚園有聯系, 老師校長都好有HEART, 升中派位唔差

LingLongMami 發表於 15-6-8 23:00
不好既係, 呢間學校2年換一次校長, 佢地話佢地教區既學校係咁喎,

我覺得2年換一次校長, 好唔stable

cmir 發表於 15-6-9 09:20
校長主任好有heart, 中學派位唔錯, 大約有50%入Band one 中學。2年前係小一大抽獎放榜前曾打電話問叩門事宜 ...
2年前無記錯係男既周校長, 佢真係好有heart去搞呢間學校, 每日見到校長一早就企係門口嗰度等學生返學, 直到8點幾上堂為止, 可惜2014-15年度又轉左個新校長, 係女校長黎既.
‹ 上一主題|下一主題