用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 就快派彩,開始爆暗瘡!
go

就快派彩,開始爆暗瘡! [複製鏈接]

唔知6/6之前佢晚會否失眠!BTW, 想請問到時是否只帶上次選校張form,anything else? 謝謝!
   0    0    0    0

回覆:TGTY 的帖子

嗱嗱聲去做facial啦!

TGTY 發表於 15-5-22 17:44
唔知6/6之前佢晚會否失眠!BTW, 想請問到時是否只帶上次選校張form,anything else? 謝謝! ...
無記錯你好似已有私校Backup, 駛唔駛咁緊張?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

吓,點解你會知?!咁你應該知那並不是popular 的私校!

TGTY 發表於 15-5-22 20:54
回覆 hkpapa852 的帖子

吓,點解你會知?!咁你應該知那並不是popular 的私校! ...

妳年頭仲問緊話揀一線中文私小定間非一線英文私小, 妳唔要間一線呀?
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:TGTY+發表於+15-5-22+17:44+唔知6/6

原帖由 hkpapa852 於 15-05-22 發表
無記錯你好似已有私校Backup, 駛唔駛咁緊張?
就算有私校back up,我諗樓主亦未必最心儀嗰間私校,如果抽到心儀津校(例如St Jo Wan Chai)既可以慳返唔少,又可以對升上band1中學有保障嘛。

個人認為勝過培正的私校,九龍區係絕無僅有。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

引用:個人認為勝過倍正的私校,九龍區係絕無僅有

原帖由 奥脫福 於 15-05-23 發表
個人認為勝過倍正的私校,九龍區係絕無僅有。
你指“一條龍”,定學術?

奥脫福 發表於 15-5-23 15:49
個人認為勝過倍正的私校,九龍區係絕無僅有。
都仲有兩間女子私校, 兩間直資男校, 一間唔考DSE嘅男女子私校. 津校煌D, 得一男校四女校

hkpapa852 發表於 15-5-23 16:25

都仲有兩間女子私校, 兩間直資男校, 一間唔考DSE嘅男女子私校. 津校煌D, 得一男校四女校 ...

直資唔計啦,至於兩間女子私校,或會在培正之上,可惜無男仔份。  

至於唔考DSE的學校,在我呢個勞苦階層,都係算把啦。。。

奥脫福 發表於 15-5-23 16:49
直資唔計啦,至於兩間女子私校,或會在培正之上,可惜無男仔份。  

至於唔考DSE的學校,在我 ...
如果只計傳統學制既私校, 環顧全港可能都只有5,6間 可與培正相提並論

引用:Quote:hkpapa852+發表於+15-5-23+16:25+都

原帖由 奥脫福 於 15-05-23 發表

至於唔考DSE的學校,在我 ...
至於唔考DSE的學校,在我呢個勞苦階層,都係算把啦。。。

回覆:就快派彩,開始爆暗瘡!

有培正揸手都要爆瘡,咁百冇揸手的睇怕要爆血管了

請放鬆

回覆:就快派彩,開始爆暗瘡!

但樓主xxx vs xxx,好似係問幼稚園,所以可能唔係講緊有呢d小學offer。

引用:但樓主xxx+vs+xxx,好似係問幼稚園,所以可

原帖由 niclicma 於 15-05-23 發表
但樓主xxx vs xxx,好似係問幼稚園,所以可能唔係講緊有呢d小學offer。
楼上有前輩話記得楼主有一線中文私小offer, 可能不是PC吧。

放心,不是想串楼主,只是好意勸楼主已經比不少人幸福,緊張正常,但不用太大壓力。

其實之前xxx vs xxx, 是問幼稚園,我兩個小朋友今年九月一個升小一,一個升K1。去年連續幾個月都有interviews,收了不少reject 信, though expected, still didn't feel good and was tired of this game.
我真的估唔到大家竟然會記得我發過帖因為我甚少發言!

TGTY 發表於 15-5-23 22:13
其實之前xxx vs xxx, 是問幼稚園,我兩個小朋友今年九月一個升小一,一個升K1。去年連續幾個月都有intervie ...
因為你個名似我以前幾like個隻TCBY雪糕

siden 發表於 15-5-23 20:59
楼上有前輩話記得楼主有一線中文私小offer, 可能不是PC吧。

放心,不是想串楼主,只是好意勸楼主已經比不 ...
起碼萬一派咗去寶校, 都唔駛要擔心如果叩唔到門點算. 比起N無人仕已經好多了

niclicma 發表於 15-5-23 20:37

入左培幼,即係大半個人入左培小啦!

引用:Quote:niclicma+發表於+15-5-23+20:37+但樓

原帖由 奥脫福 於 15-05-25 發表
入左培幼,即係大半個人入左培小啦!
楼主係細仔入咗PC
依家係問緊個大

‹ 上一主題|下一主題