用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介   [複製鏈接]

回覆 tweety彤媽 的帖子

Tweety彤媽,please check PM

回覆:db7mu23 的帖子

以前亚仔就是用Quest,比佢地掉黎掉去,最初问你有乜要求全是废的,选择host全是以佢地为中心,讲起都嬲。

醒目開學勳章

除了大家經常提到的倫敦agent, 沒有其他介紹嗎?

3b 發表於 16-2-18 10:06
除了大家經常提到的倫敦agent, 沒有其他介紹嗎?

我建議唔好怕唔好意思,問下有仔女在英國讀書的親戚朋友,佢地用咩guardian,應該有介紹。我上年就係唔想煩人,所以無咁做。

醒目開學勳章

引用:Quote:3b+發表於+16-2-18+10:06+除了大家經

原帖由 wloi 於 16-02-18 發表
我建議唔好怕唔好意思,問下有仔女在英國讀書的親戚朋友,佢地用咩guardian,應該有介紹。我上年就係唔想煩 ...
明天試下問朋友先, 阿仔師兄在當地搵到個香港人做guardian, 但是詳細情形唔清楚, 要再跟進一下

回覆:英國Guardian 公司推介

最近聽個年青人講,他試過在Half Term期間,住印度人屋企,住到第4日,他頂唔順,要求監護人公司調往第2個接待家庭!

係呀,所以我絕對理解點解唔少學生一年飛六次,或者父母half term break會自己過英國。成十日,如果唔好都幾難頂。

Hi Wloi,

通常一分£ 一分貨,請問收費貴唔貴?,

dc0115 發表於 16-2-18 19:19
Hi Wloi,

通常一分£ 一分貨,請問收費貴唔貴?,

我覺得唔貴喎

引用:Quote:dc0115+發表於+16-2-18+19:19+Hi+Wlo

原帖由 wloi 於 16-02-18 發表
我覺得唔貴喎, GBP 50/day...一間queen size bed 大房, printer 任用,包所有伙食 (organic food),零食, 水 ...
你女個host family聽落 5 錯,£50大部份都包价钱算合理!

頭先同同事傾開,佢個女今次放假帶多兩個師姐去home stay.事縁係兩個師姐唔喜歡guardian公司派的home stay,但又一路無其他選擇。知道師妺homestay好,立即叫師妹問一下可唔可以收留多兩個。結果fortfeit原來home stay的錢都要跟埋去。

對呀!但好的真可遇不可求,十分幸運呀你女!!!.

我將會見監護人,英國人,他來港,有甚麼需要問?新手,加上英文又不是太好,想諗哂問題先,又惟恐有遺漏,大家過來人的,請給點意見,如果有時間,謝謝!通常最常出現問題的是甚麼呢?有甚麼關注點?今年九月才過開始。如果我不陪開學,想請他帶孩子開學,會否不是太好?今次第-次見面,我想帶埋孩子去,大家熟英國情況或規矩的,認為是否合適呢?我想睇下佢地夾唔夾。

回覆:DKmum 的帖子

我都想要Eve 的 contact,請問可以PM 我嗎?

wkymama 發表於 16-2-20 01:17
我都想要Eve 的 contact,請問可以PM 我嗎?
Just send, check PM.

引用:我將會見監護人,英國人,他來港,有甚麼需

原帖由 dc0115 於 16-02-20 發表
我將會見監護人,英國人,他來港,有甚麼需要問?新手,加上英文又不是太好,想諗哂問題先,又惟恐有遺漏, ...
什麼情況下,有收罰款!

dc0115 發表於 16-2-20 00:22
我將會見監護人,英國人,他來港,有甚麼需要問?新手,加上英文又不是太好,想諗哂問題先,又惟恐有遺漏, ...

我覺得一定要問 homestay
接待家庭背景, 有咩人,俾仔女會住咩房...除左個家人之外,屋內會唔會有其他人,例如租客...食飯有幾多餐食.係唔係proper meal ....食飯會唔會耍仔女自己在房食 , 如果戶主要出街, 仔女唔想跟會有咩安排....

多謝你地呀,真係唔講唔知要問咁細致!!!罰款,伙食同住的環境,私隱度都好重要。之前淨覺得好多?????但老鼠拉龜,冇乜方向!

引用:Hi+各位家長,我也是用Eve替兒子做英國監護

原帖由 yfchanMa 於 15-12-10 發表
Hi 各位家長,我也是用Eve替兒子做英國監護人的,所以路過見到這topic就入來湊熱鬧。
我是2012年9月開始就 ...
可否給她的聮絡電話我,thx我怕有同名

回覆 Happyhappylive 的帖子

Happyhappylive,
Please check PM
‹ 上一主題|下一主題