用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
go

[英國] 英國Guardian 公司推介  

Agent介紹的Guardian 公司, 請問邊間好d...thx

1. Quest Guardian
2. White House
3. Studylinks
4. Crown Guardians
5. Bright World Guardian

We used one called The Fox Guardians for our 2 boys, this one price seems very reasonable. For more details please pm me.

回覆:英國Guardian 公司推介

i used white house when i was studying in the uk
i was 17 when i first arrived uk

醒目開學勳章

大家用緊那一間? 服務和收費如何?

我用studylinks, homestay乎合我地要求

回覆:英國Guardian 公司推介

我都想知收費及一年寄宿費用共約多少?謝謝!

回覆 亮燈 的帖子

我用緊 Pippa's, 收費:£680/term, homestay: £39/night, 服務,跟進ok, 有問題時, 很快回覆。

Studylink £333/term, £37/night, homestay-school transport £35/round trip, 我仲要加一年四次机場來回, around£3500 /year

引用:Studylink+£333/term,+£37/night,+homest

原帖由 tung_yan0623 於 15-12-01 發表
Studylink £333/term, £37/night, homestay-school transport £35/round trip, 我仲要加一年四次机場來 ...
真係好貴

Pippa's, 收費:£680/term  same,真係好貴

亮燈 發表於 15-12-1 15:04
真係好貴
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
我會叫女自己搭算了.

近BATH 有無邊間監戶人推介一下?
合理價

引用:Quote:亮燈+發表於+15-12-1+15:04+真係好貴

原帖由 靚媽媽 於 15-12-01 發表
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
希望其他家長幫下忙,實在太貴喇!如有就推介啊!

引用:Quote:亮燈+發表於+15-12-1+15:04+真係好貴

原帖由 靚媽媽 於 15-12-01 發表
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?
咁貴架 我都想問下向有冇向 Bath 嘅監護人可介紹? thx

回覆 靚媽媽 的帖子

可以試下crown guardianship.

其實我都揾緊guardianship. 同Crown Guardianship 傾過好似幾好. 但我個仔間學校喺Horsham, West Sussex.

我而家用緊 White House,基本上唔算貴,我同事教我,其實間間大 Guardian 公司嘅服務都差唔多,而真係好睇你撞正個好唔好嘅職員!!我果時就上網 mark 左最大果三間 Guardian 公司 D 收費,要續樣 mark 清楚,例如:行政費、按金、每晚住宿費,記住行政費係每年都要交,可以話係『白比』佢地,而按金係你的寄存喺佢地度嘅錢,係一路用,一路扣,兩者係有分別架。我記得 (唔係太確定) Quest Guardianship 行政費係最貴,好似 over £1,500一年,Crown 行政費就大約£900一年,而 White House 似係 £600-700一年,而 Crown 住宿費每晚好似係貴 DD,所以我最後揀左 White House,

我用左 White House 年幾無乜問題出現,不過近期就出現左少少問題,事原呢個聖誕假期,我亞女如常諗住自己由學校附近搭 coach 去機場,搭 coach 費用來回只需要二十幾磅,而亞女大大話話都搭左 5、6次,頭果兩次學校幫手搵個 sixth form 姐姐同亞女一齊去機場,所以亞女好有信心自己走,點知今次 White House 話唔得,因為亞女只係啱啱15歲唔夠16歲,唔可以自己搭 公共交通工具,一定要有個 21歲成年人陪同,先可以搭,如果唔係就要佢搭的士!仲話唔理之前係點做,今次一定要揸正做,仲係咁搬佢地 D condition 出黎!。煩到不得了!!明明二十幾磅可以搞掂無喇喇要比二百幾磅出黎搭的士,大家都梗係唔想喇!!我亞女仲火滾過我地,搞左成個星期都無共識,好彩學校都好幫手,幫亞女搵左三個 sixth form over 18 歲嘅姐姐,話會帶住亞女去機場,而 Agent 又幫我聯絡 White House,今日 White House 先至話比亞女搭 coach ,但車程中有乜問題,佢地唔負責!! 本來開開心心放假比佢地搞到一頭煙!!

之前嘅 BK 有個會員 PM 比我,佢係香港移民左去英國並且開 Guardian 公司,收費同 White House 差不多,佢有網址架,可以上去睇下。仲有一樣野,要睇清楚 D condition, White House 想解約好似要一個 term 前通知,即係如果想下年唔用佢,就要 Easter 前通知佢地,唔係會照收一個 term 服務費。呢 D 野問 Agent 都得,佢地都好熟。

可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好,有需要contact可pm我

引用:+本帖最後由+tung_yan0623+於+15-12-8+07:4

原帖由 tung_yan0623 於 15-12-08 發表

可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好 ...
Hi Tung Yan 妳都係搵 Eve ?

醒目開學勳章

回覆:basbyy 的帖子

多謝分享! AA比左兩份guardian公司資料我, Quest最新年費是1,038鎊。 請問pm你的會員是San嗎?我記得佢有一段時間在EK跟大家分享, 但是之後比人禁言。

basbyy 發表於 15-12-8 00:29
我而家用緊 White House,基本上唔算貴,我同事教我,其實間間大 Guardian 公司嘅服務都差唔多,而真係好睇 ...
我地都係用 White House, 用左一年, 感覺可以, 我囡果服務係一年免費四次接送去機場, 如果真係吾夠十六, 其實真係吾可以自已坐公交, 因有咩事佢地要負責, 我上星期都收到尼個 White House發出既E-MAIL, 提醒大家, 佢都係為你囡囡好, 吾好嬲啦!

到於我之前都幫襯過香港人開既Guardian公司, 感覺吾得, 因為係英國做Guardian公司, 我覺得都係找返英國人做好d, 因中國人係英國人見眼中, 有咩事都冇牙力