用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 14 啟基學校(港島)
樓主: kinsleyho
go

net 14 啟基學校(港島) [複製鏈接]

回覆:vanchoibb 的帖子

都唔知點解近期啓基經常有主任及老師出來見傳媒,講今年TSA考券的情況。
TSA對家長求說是負面嘢,學校又參與試考,又見傳媒,唔通學校唔知TSA 幾受家長歡迎??

我係舊生,好耐好耐好耐以前,當年收生足,學校普通無乜特別~學校好多課外活動參加 !我入既係籃球隊,當年係女子港島區冠軍,男子亞軍!一班約30人共4班,我記得係咁多

Catonmama  校友  發表於 16-6-23 15:54

港島東區

circle0818 發表於 16-6-23 15:35
我係舊生,好耐好耐好耐以前,當年收生足,學校普通無乜特別~學校好多課外活動參加 !我入既係籃球隊,當年 ...

北角啟基??....有咁耐歷史?? ~~~

啟基學校 (港島)Chan's Creative School (H.K.Island) ),位於香港東區北角馬寶道,原名北角街坊會陳維周夫人紀念學校,於2009年改為現有名稱。[1]該校為一所男女津貼小學,於1967年創校。現任校長為鄭惠琪女士。校園佔地約30000平方米。2007年7月成立校友會。

https://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E5%95%9F%E5%9F%BA%E5%AD%B8%E6%A0%A1%EF%BC%88%E6%B8%AF%E5%B3%B6%EF%BC%89

回覆 circle0818 的帖子

你邊年畢業呀?哈哈仲記唔記得你小朋友讀緊st.anna ?

回覆 circle0818 的帖子

我92年畢業, 好耐啦, 你又知我小朋友讀過st anna嘅? 不過只係讀pn
‹ 上一主題|下一主題