用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 乜迦南PN好差咩?!
go

乜迦南PN好差咩?!

新手媽咪唔係咁識嘢,只報了8間PN,除了SC及LH冇offer,KM waiting, 其他都有offer,因為我唔係好識,沒有報其他神校,已經一早放了York,嘉德麗,威廉,啓思的offer,最後交了迦南留位費。朋友們話我選錯了,死啦,乜迦南PN好差咩?!有冇媽咪俾D意見?是否要讀住先下年再報什麼學校呢?

咁你朋友有冇講點差?

貢獻勳章

引用:新手媽咪唔係咁識嘢,只報了8間PN,除了SC及

回覆 markey 的帖子

黃埔呀!

迦南好,點解佢咁講?

回覆 ahsiu 的帖子

佢地冇話差,話我選錯姐,攪到好似我害左亞囝咁。

錯在那裡?

回覆:乜迦南PN好差咩?!

最唔好都係你朋友

迦南冇乜唔好

我都想知,我也準備讀,但大家評價好似麻麻

回覆:乜迦南PN好差咩

我覺得好多人聽少少又冇真正了解就話人選錯,太不負責任了。 其實冇唔好的幼稚園,只有適唔適合自己小朋友,有時好適合我小朋友,但又未必適合你的。講真唔讀過真係唔知,所以你既然選了迦南你就放心讀啦,萬一唔合適你仲有k1轉,再者可能讀完你會愛不釋手呢。。。再講就算讀左你朋友講個d學校又保證啲乜,唔適合咪一樣會轉。  再講迦南都好大路選擇,冇咩特別問題,放心你並冇害左小朋友,加油呀

但我識人讀完黃埔加南pn,考到根德園喎

我都有街坊讀完n-k3畗榮迦南考刭直資小學ar

回覆:msmilkli 的帖子

我覺得迦南幾好,喺我個list排中上㗎!你個list其他學校都好,但未至於壓倒性好過迦南!

選擇邊間讀都好個人。。哈哈,就正如睇邊個醫生,有啲人夾到,有啲人夾唔到。。
所以放心,選擇左就唔好諗。。
我揀左黃埔嘉德麗,咪一樣比人話又舊又貴又唔出名老師又無愛心。。哈哈。。講真,佢地又無讀過,啲資訊傳來傳去,真真假假。。
讀左先再算

呢個世代perception is reality . 等如人人話州際buffet 好。咁實際係咪甘好一様。
咁其他reject 個幾間d名氣係大d.

回覆:msmilkli 的帖子

我係用家,個人覺得迦南幾好,學術幾強下。

多謝大家,而家做媽咪壓力唔少,仲有K1,升小,升中有排煩,大家加油!

我覺得迦南係間好學校,老師有愛心,小朋友番學開心,課程深淺適中,學校環境又寬敞,教學設備完善~ 我放棄左屋企附近嘅Think, Greenfield, 嘉德麗,威寶⋯⋯寧願跨區撘校車都去返迦南!

回覆:seaker 的帖子

嘉德麗比我預期中好, 我B讀完學到好多野, 老師好有經驗,亞仔日日都好鍾意番學, 依家校長就係由黃埔分校過來,我地剛考到維記, 嘉德麗的老師絶對有功勞, 我都有啲唔捨得走,seaker放心比小朋友讀

引用:回覆+ahsiu+的帖子 佢地冇話差,話我選錯

原帖由 msmilkli 於 15-05-04 發表
回覆 ahsiu 的帖子

佢地冇話差,話我選錯姐,攪到好似我害左亞囝咁。
咁你唔問下佢選邊間先為知岩?同埋n班除左st cat.LH,KM之外,仲有邊間係神校