用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Johannes pn註冊日期時間
樓主: boyandes
go

St Johannes pn註冊日期時間 [複製鏈接]

回覆:St Johannes pn註冊日期時間

請問有人知道今年Pn幾時開學? 如果頭幾天可以家長陪我要請假

上年9月1日開學,首1星期返1小時,當中頭3天家長陪上堂,之後兩天小朋友自己上堂,至於學校好似7,8月公佈幾時開學,給大家一個參考

mikiwu 想請教pn會遲啲開學嗎? 睇學校網上校曆表暑假至14/8 15,16是星期六,日 曾致電校方,話大約18/8開學,但係18/8係星期二,無check日曆所以無即時confirm

以我上年的安排作參考,網上校曆是k1,2,3開學日子,8月中開學,今年是8月14日星期五完暑期,換言之8月17日返學,而你講8月18日應該是2014年,因為現時學期未完,所以是14至15年度校曆表月,網頁頂部是剛過去的日子。。。。(呢個網校曆幾有用,可以睇下放假日子安排自己私人活動)  印象中pn開學日子是preparation day 先講,校曆冇講,上年是9月1日先開學。知道大家一定好期待,因為我當時都係

借位請教各sjc家長,有K3或已升小的更好,我女讀Pn,覺得學校老師教得好,小朋友返學開心,而家又係面試季節,我都報左几間半龍,其實想知SJC. K班學術如何,考直資有競爭力嗎?升反自己小學又如何?朋友女兒剛去了半龍幼稚園K1,不論學術,老師關注情度均不及Pn那一間,我擔心若有幸轉去龍校,但又爭不到小一直升位,出去考第二間學術又不夠,一般半龍學術偏淺,變成兩頭唔到岸,請教各位意見

‹ 上一主題|下一主題