用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Johannes pn註冊日期時間
go

St Johannes pn註冊日期時間 [複製鏈接]

St Johannes pn註冊日期時間大家是否不同時間的呢?因為係自己選擇morning or afternoon class.

我收到5月16號9:30-11:30am

1    0    0    0

回覆:St Johannes pn註冊日期時間

收到信了?

回覆:adrianbaby2013 的帖子

今天收到

我跟你的時間相同!

引用:St+Johannes+pn註冊日期時間大家是否不同時

原帖由 boyandes 於 15-04-25 發表
St Johannes pn註冊日期時間大家是否不同時間的呢?因為係自己選擇morning or afternoon class.

我收到5月 ...
應該所有人一樣,因為最後話 am 位先到先得

回覆:hklove 的帖子

估唔到學校攪咁多日,最後安排係先到先得

回覆:Chowandwoo 的帖子

所以我想知道是否有不同時段注冊,就不是先到先得了

先到先得,好慘慘呀

應該個個都係一樣 先到先得咁難攪……

回覆:begoodtome 的帖子

仲要成16/5先註冊,其他學校都註冊左lu

Chowandwoo 發表於 15-4-27 08:45
仲要成16/5先註冊,其他學校都註冊左lu
你講得對,已留左更好的學校了,所以放棄SJC,不但要比$970留位,佢仲要比埋$2500雜費,到K1...K2雜費仲要成5千幾(只是半年)

唔係喎, 我D時間都係一樣喎。 點解我好似望到阿仔係afternoon class既?

其實我仔仔係十一月BB, 是否會等到兩歲生日後才插班?咁應該十一月還是十二月開學?信中並沒提及...學費又唔清楚...

以今年度的做法是,假如是10月中出生的細b,會11月先開學,因政府要足兩歲先可以入學,學費是由11月先開始交。 9月開學有三天可家長陪上堂1小時,但10月打後才開學的,就冇家長可以陪的做法,不過由於部分9月開學的已適應,所以會有人手協助新入讀的小朋友,加上有小朋友們陪玩,所以細b們都好快適應。由於每日細b生日不同,所以學校大幾到7,8月有家長會,屆時家長可直接問學校確實開學日子,希望大家可作參考

thanks a lot

請問大家會否知道學校的校車安排呢? 有否到鑽石山呢? 謝謝

通常校巴公司要開學前收集晒同學的地址先知,不過鑽石山應該算是大路會經的地方,應該路線上會接到,因為假設冇學生住a區而又不是必經路線,咁就有機會接唔到,現在問唔到啲咩確實資料,大概7,8月學校有註冊日時,校巴公司會有人收集資料,屆時再問清楚。

thank~~~mikiwu
另外想問St Johannes PN 有幾多班

今年2014-2015 pn上,下午班共8班,每班約20人左右(有1外籍,1華籍老師及1姨姨,都是固定),有時會有一班多啲學生會增加多一名老師。

‹ 上一主題|下一主題