用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 單對單
樓主: DIKE
go

聖若望 單對單 [複製鏈接]

alanjordan 發表於 15-3-9 16:18
你in咗喇?
yes, 尋日in左了~

引用:Quote:alanjordan+發表於+15-3-9+16:18+你i

原帖由 maglam0610 於 15-03-09 發表
yes, 尋日in左了~
咁你係細B,都考得咁深?我真是唔明,專登問咁深而細B又一定唔識,咁究竟咩準則先考到入去呢,定係一個fail細b的大好理由呢?

引用:Quote:原帖由+maglam0610+於+15-03-09+發表

原帖由 alanjordan 於 15-03-09 發表
咁你係細B,都考得咁深?我真是唔明,專登問咁深而細B又一定唔識,咁究竟咩準則先考到入去呢,定係一個fail ...
更正,我仔不是尋日,應該係3月7日星期六in先岩!

我估佢interview應該冇將大細B分類,我見有啲都幾大個,有啲仲好BB, 但又不能睇小外表好bb果啲!

同我仔一組有個外表好細粒唔係行得好穩的,佢係識拎yellow color 的 積木比老師 (雖然又可能係撞彩),但起碼對英文指令有反應,而我仔係冇反應架!

引用:Quote:原帖由+alanjordan+於+15-03-09+發表

原帖由 maglam0610 於 15-03-09 發表
更正,我仔不是尋日,應該係3月7日星期六in先岩!

我估佢interview應該冇將大細B分類,我見有啲都幾大個, ...
撞彩分咁多日in但又唔分大細b,好似唔係咁好,對細B唔公平,一比拼實相差好大,唉,真是做香港小朋友已經慘,再加上是細B慘上加慘

回覆:聖若望 單對單

st johannes收細b架 我姨甥而家讀梗n,  佢係12 年11 月細b,  佢interview都咩都做唔到, 剩係識點頭thank you都收左, 所以唔駛擔心係咪一定要做得晒,我諗睇有冇反應。 我姨甥都會繼續k,  佢好鍾意返學同好開心

係哎,收好多細b架,所以唔駛擔心
Interview 唔識都唔一定唔收,真係眼緣遊戲
大家放鬆in啦,呢間其實唔錯,收不少細b,大家可以一試

引用:係哎,收好多細b架,所以唔駛擔心 Intervie

原帖由 mikiwu 於 15-03-09 發表
係哎,收好多細b架,所以唔駛擔心
Interview 唔識都唔一定唔收,真係眼緣遊戲
大家放鬆in啦,呢間其實唔錯 ...
原來都有細b收,但間學校好似無乜人講咁,其實升小一ok嗎?英語環境又如何呢,謝謝

引用:我仔IN個時好搞笑,+見到係MAT到有玩具就走

原帖由 carrie1314 於 15-03-10 發表
我仔IN個時好搞笑, 見到係MAT到有玩具就走去玩, 玩玩吓好似唔對路先識走來揾我. 我地一入去老師就話家長坐 ...
即係最終係家長陪小朋友側邊in?

回覆:carrie1314 的帖子

哈哈,我果group都係,d媽媽各各衝曬出去陪小朋友,得我老公(因為係我老公入去) 一個坐係黄線後面

引用:回覆+alanjordan+的帖子 我眼見情況係原本

原帖由 carrie1314 於 15-03-10 發表
回覆 alanjordan 的帖子

我眼見情況係原本家長該坐係後邊WINDOW個邊既CHAIRS, 孩子係前邊MAT位置, 但無人 ...
與我情況相反,我果group得我一個媽媽,其他全部爸爸陪,大家都坐晒起外圍睇炸!

唔好意思, 全個面試用英文, 係唔係唔可以翻譯俾個BB知架? 我個仔唔識英文, 如果唔可以翻譯, 咁可以考慮唔去IN羅

引用:唔好意思,+全個面試用英文,+係唔係唔可以翻

原帖由 tsimleung 於 15-03-10 發表
唔好意思, 全個面試用英文, 係唔係唔可以翻譯俾個BB知架? 我個仔唔識英文, 如果唔可以翻譯, 咁可以考慮唔去 ...
放心,老師如果見到bb唔明,會講小小廣東話輔助,我覺得佢除了想知bb的英文理解力,更想知bb的反應

回覆 maglam0610 的帖子

唔該哂,咁去見識下啦~雖知成功機會不大

我個group 7 個小朋友,得一個家長坐Mat(佢個小朋友比較細),其他家長坐chairs~ 小朋友都幾乖冇四圍走

大家試下俾佢自己坐定左,慢慢退開,其實小朋友得架,係父母自己冇信心,放膽些,扭計先陪住佢坐
至於英文,小朋友適應到英文環境,真係唔明老師會提水,我覺得學校睇小朋友反應,合作性而不是要求做中晒所有野為標準

想問下in左嘅爸爸媽咪,有冇報方方,覺得兩間邊間好d?

引用:想問下in左嘅爸爸媽咪,有冇報方方,覺得兩

原帖由 tingkit 於 15-03-10 發表
想問下in左嘅爸爸媽咪,有冇報方方,覺得兩間邊間好d?
我都同你一樣,有報方方,邊間好D

‹ 上一主題|下一主題