用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 單對單
go

聖若望 單對單 [複製鏈接]

面試一個老師跟一個小朋友,我覺得幾好,公平d

1    0    0    0

引用:面試一個老師跟一個小朋友,我覺得幾好,公

原帖由 DIKE 於 15-03-07 發表
我interview時係一個net講故事對3個小朋友,週圍有其他老師協助。今日interview時得小貓三、四隻。好小人

回覆:kayleyleung23 的帖子

人真係唔算多,不過唔知佢地安排係點,可能分開幾日見~

回覆:DIKE 的帖子

請問係咪唔駛家長陪in 呀?
同埋駛唔駛填嘢呀?

引用:面試一個老師跟一個小朋友,我覺得幾好,公

原帖由 DIKE 於 15-03-07 發表
Thx!

回覆:聖若望 單對單

我估分開好多曰in , 我21/3才in

引用:請問係咪唔駛家長陪in+呀? 同埋駛唔駛填嘢

原帖由 mababie 於 15-03-07 發表
請問係咪唔駛家長陪in 呀?
同埋駛唔駛填嘢呀?
一個家長陪入,小朋友坐係mat, 家長坐附近櫈仔

我來緊會報下年pn, 但上佢網頁好似好少資料可以參考,唔知係咪上錯web,同埋知唔知㔾時有open day?

引用:Quote:原帖由+mababie+於+15-03-07+發表請

原帖由 kayleyleung23 於 15-03-07 發表
一個家長陪入,小朋友坐係mat, 家長坐附近櫈仔
Thx!!

引用:我來緊會報下年pn,+但上佢網頁好似好少資料

原帖由 ngerica 於 15-03-07 發表
我來緊會報下年pn, 但上佢網頁好似好少資料可以參考,唔知係咪上錯web,同埋知唔知㔾時有open day?

...
有冇讀緊嘅家長可comment 下?

引用:我來緊會報下年pn,+但上佢網頁好似好少資料

原帖由 ngerica 於 15-03-07 發表

...
我都發現website好少info. 我都係睇EK先知少少..唔覺佢有open day. 今日in個感覺係d 老師nice同caring..d EE好好人, 一個classroom用d櫃間開兩邊, 好似細咗少少, may be group size細or just set for interview la...NET講故事好似有d口音..

回覆:Carib 的帖子

Thx for all yr info

回覆:CYY509 的帖子

如果21號都仲有得in, 咁真係分開好多日in喎,我覺得佢地安排幾好,去到唔洗等,又有椅卑我地坐,起碼有被尊重,哈哈,老師ee都好nice~~

我int 個日時候一group 有7 個小朋友呀

我的小朋友是今年n班,讀得開心同很快學左唱大量英文歌,生字等等,班上小朋友個個都喜歡返學,老師同ee都好錫小朋友,因為從小朋友們口中講返出來老師同ee都對佢地好照顧,而且收左每個學期雜費1500就冇其他收費,偶爾捐款都是隨心,所以下年會繼續升k1
我的感覺是學術性強,但n班仍是輕鬆開心環境。未讀k1,所以未可講什麼

回覆:mikiwu 的帖子

Thx for sharing

我尋日IN, 門口迎接的EE好nice, 指示清晰, 登記完後唔洗等好耐就有得in, 不過可能我last minute先到, 簡介時是用英文, 之後有個老師再用廣東話講一次, 有外籍老師同好多男老師添, lee個我幾suprised, 個人覺得對男仔來說, 男老師係必須的, 因為冇理由在學階段只是女性老師~

interview時, 一team有5個小朋友, 每個BB由一個老師帶領入課室, 一個家長陪同, 入ROOM後, BB在MAT玩, 家長在周邊坐低, 先玩玩具, 老師會用英文指示BB拎乜COLOR的方塊, 乜COLOR的車車, 睇BB反應, 我仔好明顯唔明英文, 自顧自玩, 好快叫小朋友幫忙收拾玩具, 又係睇BB反應, 我仔好明顯未玩完, 人地執野, 佢就將D玩具由籃度拎返出來, 然後有個老師拎本書出來講故事, 全英文但好簡單, 叫BB指返D BANANA同strawberry出來, 我仔應該識既, 佢最愛食這兩款, 但發脾氣中, 所以背住老師坐, 老師當然問其他bb啦, 咁我仔見到老師唔理佢就開始扁咀走出來扭我抱, 我已知fail多了, 最後係老師帶領大家跳舞, 全部bb冇反應, 跟住自己揀禮物, 走人~

4月中online有result, 如果咁都收我仔, 真係唔知佢地收生用咩準則了, 我係幾鍾意佢環境, 比我感覺唔錯~

但我囡囡係細b,剛16 mths,未識講,又未識分colour,水果咁,咁咪一定無望?仲去唔去in好,我21/3 in

alanjordan 發表於 15-3-9 14:04
但我囡囡係細b,剛16 mths,未識講,又未識分colour,水果咁,咁咪一定無望?仲去唔去in好,我21/3 in:sick ...
我仔未夠16m, 都係未識講野, 對於我地細b來說, 其實都係拎經驗, 因為我地下年仲可以pn/k1 兩邊報,今次我覺得都可以知道自己仔有咩欠缺, 回家同佢聽講多d 英文, 下次再接再厲~

引用:Quote:alanjordan+發表於+15-3-9+14:04+但

原帖由 maglam0610 於 15-03-09 發表
我仔未夠16m, 都係未識講野, 對於我地細b來說, 其實都係拎經驗, 因為我地下年仲可以pn/k1 兩邊報,今次我覺 ...
你in咗喇?

‹ 上一主題|下一主題