用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問今年邊間小學要交Potforlio?
go

請問今年邊間小學要交Potforlio? [複製鏈接]

係唔係大部份只需交申請表及影印所需文件?有邊間要另外做portfolio?
   3    0    0    0

回覆:請問今年邊間小學要交Potforlio

我都想知

聖士提反小學

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實你唔做都無問題架~
學校無話過一定要做,只有學校話唔收
恐龍家

回覆:train 的帖子

相信冇一間指定一定要交。

回覆:請問今年邊間小學要交Potforlio?

反而有邊間唔收!好多父母都話做,都係做一份,然後改頭換面!

DGJS max 4 pages cert, not profolio
Pui Ching, TSL not allowed to submit
Some are optional, like our lady college, Pui Kiu

個Portfolio 咪同你見工個CV差不多,要做一兩小時就做完啦!咪做定先囉!

阿女下年升小一, k2時不停update portfolio, 到k2尾-k3頭用, 人都癲...其間有加d 新嘅cert, 新嘅家庭相, 新派直資好多都可以連埋application form 一齊交, 有d會叫你揀有代表性嘅cert...所以做定看門口冇壞,
但每間學校要求頁數都有些少唔同, 要修改, 仲有, 根據投考學校background寫定cover letter添

Thank you! 請問邊間要?

自己問心儀學校最好, 年年唔同. 打個電話有幾難呢.......
‹ 上一主題|下一主題