用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 sdm跳舞班
樓主: huggiesbb
go

sdm跳舞班 [複製鏈接]

引用:bb展做緊優惠+買三個月學費送一個月 之前上

原帖由 huggiesbb 於 15-01-31 發表
bb展做緊優惠 買三個月學費送一個月
之前上網睇話覺得佢好商業 要逼你買嘢(跳舞衫等等) 又話表演要收費 冇 ...
我小朋友分別係小x主同Sxm試過堂,人夾人啦,Sxm個老師唔太nice,間野俾我感覺好商業化,所以去左小x主跳,so far 跳得幾開心

回覆 huggiesbb 的帖子

我阿仔1歲幾開始係SDM跳,都跳左好幾年啦…我見佢玩得好開心!又成日自己話要在家中練習跳舞班動行…好好呀…我覺得d老師都好有愛心呀…雖然係商業d,咩都係錢,但好多間都係咁架啦…最重要係呀仔玩得開心!

我女係sdm跳左大半年,黎緊7月考試添咯...
商業化就一定...由上年9月都不斷sell下交一年學費送d乜乜乜咁...
係唯一唔滿意..佢地d老師成日請假又唔通知..
我女係認老師既人..其他陌生老師佢會驚...而且代課老師又唔清楚進度..
有次有個代課直情唔係教舞,係度玩遊戲...

micho47 發表於 15-2-25 13:12
I don't recommend SDM. I let my daughter to join their Summer dancing class last year. She did not l ...
which ballet school u have shifted to?  can you share?  Thx

引用:bb展做緊優惠+買三個月學費送一個月 之前上

原帖由 huggiesbb 於 15-01-31 發表
bb展做緊優惠 買三個月學費送一個月
之前上網睇話覺得佢好商業 要逼你買嘢(跳舞衫等等) 又話表演要收費 冇 ...
真係要拎張個日假紙補堂,如果唔係無得補。我囡兩歲學,你知這個年紀易病,有少少鼻水我唔俾佢番,無假紙,其實都蝕左大約二個月八堂無上。請假係麻煩d

引用:Quote:原帖由+huggiesbb+於+15-01-31+發表b

原帖由 artinie 於 15-08-25 發表
真係要拎張個日假紙補堂,如果唔係無得補。我囡兩歲學,你知這個年紀易病,有少少鼻水我唔俾佢番,無假紙, ...
仲有兩年內轉左8位老師😡😡😡😡

I have $100  cash coupon of SDM , anyone insterest ,pls pm me

回覆:sdm跳舞班

我女上過,有老師係會發脾氣的。黑口黑面。我女宜家無上了,穩緊其他學校。

請問舊生介紹係咪有優惠?我囡囡想報啊,有冇人可以pm我資料啊?謝謝

我個女2歲開始上.so far 都開心.但有經常轉老師.剛剛喺伊館個周年會演要俾錢表演.商業化一定有但冇太hard sell. 當playgroup玩下冇所謂

回覆:sdm跳舞班

我女剛剛暑假報左 sdm , 頭兩堂都好開心,第三堂上到尾喊住跑出班房,問老師話唔知乜事,同學仔話佢俾人推,自始一聽到要去上堂就大喊,完全唔肯入,又話唔鐘意個老師。。。

宜家轉左另一間開心返哂。

sdm係咪冇愛心睇邊個老師,有朋友小朋友上得好開心,但出左事冇人會諗住了解下課室發生乜事,只係推話小朋友見到嫲嫲扭計。。。

Yes in SDM really depends on the teacher.  So far the teachers we met are good but changing teacher is a prob also.  Although the new teacher is also a good one, my daughter still ask me whereabout of the old teacher and she misses her a lot.  If they can stablize the staff turnover it would be better.

我囡在sdm學了2年半,剛又續了一年。她一直都跟同一個老師,她非常喜歡這位老師。病假上堂前打電話番去有補堂。表演除特別workshop外不另收費,衫學校借出。我囡每年都有兩次表演機會,可能間間分校不同。

回覆:gracedolly 的帖子

請問有無人知TKO間好唔好?多唔多雜費?

引用:我囡在sdm學了2年半,剛又續了一年。她一直

原帖由 gracedolly 於 15-09-16 發表
我囡在sdm學了2年半,剛又續了一年。她一直都跟同一個老師,她非常喜歡這位老師。病假上堂前打電話番去有補 ...
請問哪間分校?

回覆 happy_kitty 的帖子

都會校
‹ 上一主題|下一主題