用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 sdm跳舞班
go

sdm跳舞班 [複製鏈接]

bb展做緊優惠 買三個月學費送一個月
之前上網睇話覺得佢好商業 要逼你買嘢(跳舞衫等等) 又話表演要收費 冇得補堂 學費貴
但我琴日問啲職員佢話冇一個表演要收費
又話病左有補堂 而且學費又唔係特別貴(我覺得)
聽落好似唔差
有冇jm小朋友係真正用家可分享下呀?

1    0    0    0

回覆:sdm跳舞班

anyone share?...

回覆:huggiesbb 的帖子

我都煩惱中!問過學過sdm嘅朋友,佢話麻麻,叫我搵其他試下仲好!

小女暑假喺小x主學過兩個月,9-11月無學(面試月份),
最近(12-1月)去咗小x台,上咗八堂都喊住要去返小x主!
以我了解……應該係後者地方好細、老師無乜笑容!

引用:我都煩惱中!問過學過sdm嘅朋友,佢話麻麻

原帖由 capa7806 於 15-02-02 發表
我都煩惱中!問過學過sdm嘅朋友,佢話麻麻,叫我搵其他試下仲好!

小女暑假喺小x主學過兩個月,9-11月無學 ...
yes..really want to know more from the real user

荃灣果間幾好, 會觀察小朋友性格,有冇咩改變等等

回覆:CheungWaiLam 的帖子

請問可否pm我邊間啊?
我住葵荃區架!thanks

引用:荃灣果間幾好,+會觀察小朋友性格,有冇咩改

原帖由 CheungWaiLam 於 15-02-03 發表
荃灣果間幾好, 會觀察小朋友性格,有冇咩改變等等
i want to know too..can u pls pm me also?thanks!

我女係sdm 跳左半年,
佢地萬聖節,xmas 有出d 工作坊..包幾堂跳舞加去商場表演.要比錢既..
新年岩岩都有.又係幾堂+表演一次 $1680.

跳舞衫比學費時比左一套我地.暫冇另外再買
可以補堂..

商業化就實有少少...但阿女跳得開心..冇計

我小朋友跳了好多年.   跳舞衫(=校服)當然要買,除非有時一次交6個月或一年就送。表演不用錢,學校提供表演衫。(特別workshop 除外)考試(澳洲某考試機構)要俾錢,細時要買考試衫,現在要買的考試衫是下一級上堂用的校服。整體我覺得好。  最商業的就是有時表演或考試前會幫小朋友影相,之後家長選買或不買。   (可以補課,我們補幾次都沒所謂,不過好像不同分校有不同做法)

引用:我小朋友跳了好多年.+++跳舞衫(=校服)當

原帖由 GreenMaDad 於 15-02-04 發表
我小朋友跳了好多年.   跳舞衫(=校服)當然要買,除非有時一次交6個月或一年就送。表演不用錢,學校提供表 ...
我想問下你地啲小朋友幾歲開始係sdm學跳舞丫?

我小朋友由2.5 歲開始跳。

有沒有更多SHARE下呀
謝謝

I don't recommend SDM. I let my daughter to join their Summer dancing class last year. She did not learn much and is not particularly happy. Not spacious, teachers are not too nice, etc. I changed to other ballet school afterwards and she is so happy and can pick up the ballet skills

女女芭蕾舞同學以前在sdm學過, 但老師同佢媽咪講佢個女d筋好硬, 唔似學過芭蕾舞.....但佢個女已經係過度學左成年

回覆:micho47 的帖子

可否pm me轉左邊間?

回覆 huggiesbb 的帖子

我個囡囡2.5Y上咗一個月, 佢好開心喎, 返到屋企都有做伸展動作同跳少少俾我睇, 我估係SDM教佢.

至於補堂, 就要特別原因先可以, 例如 生病打針之類, 只要出示針卡或假紙都可以在那個月內補番一堂.

至於表演, 我問過係唔使收費架, 學校已經會包埋舞衣.  但表演時學校會搵專人負責攝影, 如果家長想為自己小朋友拍攝就要另外俾錢, 咁學校會以那個小朋友為拍攝目標, 事後有隻DVD俾家長. 其他小朋友就無.

引用:回覆+huggiesbb+的帖子 我個囡囡2.5Y上咗

原帖由 myip103 於 15-04-29 發表
回覆 huggiesbb 的帖子

我個囡囡2.5Y上咗一個月, 佢好開心喎, 返到屋企都有做伸展動作同跳少少俾我睇, 我 ...
我囡歲學左兩年,而加四歲,仲未有得表演😡😡😡😡😡😡😡😡

我想問五歲先學係咪好遲?

引用:+本帖最後由+sbux+於+15-5-7+20:25+編輯+\

原帖由 sbux 於 15-05-07 發表

我想問五歲先學係咪好遲?
吾遲,其實2-4歳學個D係玩下,當唱遊

我女女25m時開始, 上咗1個月(2-2.5yr班), 老實講, 第一堂喊咗5-10mins, 因為分離, 獨立上堂, which is 佢未試過ga..老師好好, 女女好玩冇喊玩得好開心; 之後第二堂一起身就話dance, 去到studio門口排隊, 一開門衝咗入去, 冇理我了...次次跳完都唔肯走; 喺屋企見佢d movement比以前多咗..有d動作似ballet嘅(因為我細個學過所以我知), 我見佢跳得好開心好enjoy..應該幾好掛..係有d貴lor..不過至在玩下, 跳下, 輕鬆下, 冇pressure. 同埋咁細個我唔expect 係ballet正統訓練la..我細個都係P1先學

‹ 上一主題|下一主題