用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 荔枝角天主教小學 荔天呢兩年升中派位成績
go

荔天呢兩年升中派位成績

請問荔天呢兩年升中派位是否無咁好成績?

近年成績好左,以前得49%派英中
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

回覆:easonkinki 的帖子

我上次聽到有位mama講,2013年升中成續最好,但2014就好似差咗。佢話有d好資深嘅老師走咗,所以學生嘅成績差咗。我想知是否真的?

引用:我上次聽到有位mama講,2013年升中成續最好

原帖由 yauyau6662 於 15-02-19 發表
我上次聽到有位mama講,2013年升中成續最好,但2014就好似差咗。佢話有d好資深嘅老師走咗,所以學生嘅成績 ...
我仔讀左4年,由49%開始升到今年62.3%,感覺比以前谷左,多左功課同練習簿,但學校banding係明顯升左好多。

我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

見到今年有56%入一線中學,係深水埗津校派得最好. D女仔派得好好...其實年年學生水平又未必會一樣GA.  大部份派到頭一/二志願好多都是老師比左好多意見又保險地派到, 冇咁博麻.  overall 個水平係E區叫好好LA, 不過真係對女仔有利LAW.  男仔又真係E區一線中小...: (  我都苦腦緊

回覆:angelafung100 的帖子

睇完升中派位,感覺良好!我諗谷就一定㗎啦,諗吓計仔令佢哋做功課efficient d,等日子好過D

我成日叫個仔上堂要留心聽老師講, 明左日后溫少好多書GA, 會多左時間玩 : ))