用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國樓市
樓主: moviemovie
go

英國樓市   [複製鏈接]

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 買咗幾耐?自己過去

原帖由 Sheep006 於 15-02-14 發表
回覆 Ruby1219 的帖子

買咗幾耐?自己過去買定經HKagent?幾大?收租回報幾多?放租容易嗎?手續費加,律師 ...
嘩!你一串問題!逐條盡量答啦!
買咗幾耐?2013 年9月買
自己過去買定經HKagent?響香港展銷經agent 買
幾大?2bed2bath 大約7百幾呎
收租回報幾多?吾識計wor. 我Friend幫我計話有5厘,好好回報,叫我吾好賣繼續租出去wor
放租容易嗎?無問題呀!幾易啩.
手續費加,律師費加埋雜費要幾多?吾係好記得wor. 要比估價丶按揭arrangement fee, 律師費大約千零二千磅?雜費means ?
我地搵leasing agent 搞出租事宜,佢收租金12%做佣金,

引用:Quote:原帖由+Sheep006+於+15-02-14+發表回

原帖由 Ruby1219 於 15-02-14 發表
嘩!你一串問題!逐條盡量答啦!
買咗幾耐?2013 年9月買
自己過去買定經HKagent?響香港展銷經agent 買
請問一般Zone 2 one bedroom 的rental 是否可多於總雜費和供樓的支出? assume 30% down payment and ask agent to help mthly rental management ...
明白case by case, 但想初步了解以現在樓間是無可能or 機會少?thanks

真係唔該晒,因為我都想買又係新手,所以比較多野問,希望你唔好厭我煩

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 真係唔該晒,因為我

真係唔該晒,因為我都想買又係新手,所以比較多野問,希望你唔好厭我煩 ...
吾好咁講,我都係新手,答吾到咁多問題。其實你最好去展銷會貢下丶問下,又吾洗比$嘅

好的!我想問下依家移民英國總有冇以專業人士申請呢?

英國樓按揭做幾厘?
Hello everybody~~!

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 好的!我想問下依家

好的!我想問下依家移民英國總有冇以專業人士申請呢? ...
冇啦。有創業移民

Sheep006  Thx!  發表於 15-2-14 20:17

引用:英國樓按揭做幾厘?+

原帖由 vb04 於 15-02-14 發表
英國樓按揭做幾厘?
差不多4厘

Thanks Ruby, 4厘都頗高。
Hello everybody~~!

回覆 vb04 的帖子

唔算高,國内6厘,都系HK底點,不過將来加息就好難講啦!

最少做幾成呢?你買house定apartment?幾錢買?現有無升咗?又要再問野啦

回覆:英國樓市

好奇一問,現香港樓按揭做幾厘?

引用:好奇一問,現香港樓按揭做幾厘? +

原帖由 brother4 於 15-02-14 發表
好奇一問,現香港樓按揭做幾厘?
大約2厘。我住緊的五年前做的按揭,0.9厘!

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 最少做幾成呢?你買

最少做幾成呢?你買house定apartment?幾錢買?現有無升咗?又要再問野啦
我買時做到7成半,但好似而家難咗。我買apartment, 吾洗40萬磅,而家應該升咗at least 1x%

引用:回覆+vb04+的帖子 唔算高,國内6厘,都系H

回覆 vb04 的帖子

唔算高,國内6厘,都系HK底點,不過將来加息就好難講啦!
如果HSBC premier 客有機會做到2.79%.但佢地好麻煩,吾易搞

回覆:英國樓市

thx,。。。

咁都OK

你講HK呢邊定UK果邊匯豐呢?

RUBY 你仔仔返到HK了嗎?

引用:回覆+Ruby1219+的帖子 你講HK呢邊定UK果邊

你講HK呢邊定UK果邊匯豐呢?
Uk HSBC

‹ 上一主題|下一主題