用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學(小學部) 大坑真小上真中
樓主: winnietingting
go

大坑真小上真中 [複製鏈接]

winnietingting 發表於 14-12-12 17:29
鍾意你坦白,小女能力高,但好玩,現時未知是龍是蛇,嘻嘻,預咗差d先。

...
妳心態正碓,但唔駛計到咁盡;不過中西區只有一線同三線中學,灣仔區多D二線中學
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:winnietingting+發表於+14-12-12+17:

原帖由 hkpapa852 於 14-12-12 發表
妳心態正碓,但唔駛計到咁盡;不過中西區只有一線同三線中學,灣仔區多D二線中學 ...
咁讀坑真小學要好努力,父母冇得偷懶,唉!我仲是hea媽添。嘻嘻。band 1生入到真中,band 2生入唔到真中,都唔知會去邊?好两極,真刺激。

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+14-12-12+發表

原帖由 winnietingting 於 15-01-27 發表
咁讀坑真小學要好努力,父母冇得偷懶,唉!我仲是hea媽添。嘻嘻。band 1生入到真中,band 2生入唔到真中, ...
Hi winnietingting! 你選定真幼了?之前爬文,話真小雖然3測3考,但測考內容全部是教過的,不是教淺考深,而且因為測考密,所以每次範圍少,都唔難應付。聽說小一是適應期,不太谷。相信小三開始緊D。

winnietingting 發表於 15-1-27 08:54
咁讀坑真小學要好努力,父母冇得偷懶,唉!我仲是hea媽添。嘻嘻。band 1生入到真中,band 2生入唔到真中, ...
灣仔區B2女生收容所: 鄧肇堅維多利亞官立(男女校), 何東(女校)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題