用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

TOEFL Junior [複製鏈接]

你好,想問下陳守仁的學生考TOEFL Junior一般是多少分?有人說TOEFL Junior等同於中三程度,真的嗎﹖謝謝回答!
   2    0    0    0

IGLOO 發表於 14-12-8 23:00
你好,想問下陳守仁的學生考TOEFL Junior一般是多少分?有人說TOEFL Junior等同於中三程度,真的嗎﹖謝謝回 ...
一般幾多分就唔知,但呢份野上年我地冇操過,呀仔都考得幾好呀! 至於等同咩程度,唔敢講喎,睇返主辦機構點講啦!

引用:Quote:IGLOO+發表於+14-12-8+23:00+你好,

ch-cheung 發表於 15-1-5 13:43
請問你係自己出去報考定經學校報考?我記得上年學校有得考cambridge starter 果d

...
學校有得代報喎,黎緊呢個星期六,我女都會係學校考TOEFL JUNIOR呀。CAMBRIDGE 果D你預5月左右先會有資料,6月係學校應試。BTW, STARTER 我建議果D都唔係好洗考,可以試下FLYER/KET/PET。上年我女P3, 考PET都可以合格呢。

回覆:TOEFL Junior

Sylvia, Cambridge果d試,你仔囡有冇係出面報讀,或者自己買教材自學?

引用:Sylvia,+Cambridge果d試,你仔囡有冇係出面

原帖由 MayBride 於 15-01-06 發表
Sylvia, Cambridge果d試,你仔囡有冇係出面報讀,或者自己買教材自學?
乜都冇,冇操過冇睇過會考乜架,只係比佢地試下自己真材實料。

回覆:silvia_ng 的帖子

回覆 ch-cheung 的帖子

小兒是經學校報名考試的,只是想知道一般考多少分才算是中上成績?

引用:回覆+ch-cheung+的帖子 小兒是經學校報名

原帖由 IGLOO 於 15-01-07 發表
回覆 ch-cheung 的帖子

小兒是經學校報名考試的,只是想知道一般考多少分才算是中上成績?
佢地滿分係900,分三個item, 分別係reading, writing and listening.  我仔上次840/900都只係得Silver.  其他人成績點我唔知,冇問人。

silvia_ng 發表於 15-1-8 15:33
佢地滿分係900,分三個item, 分別係reading, writing and listening.  我仔上次840/900都只係得Silver.  其 ...
謝謝回覆,上年小兒P4時有考,取820/900。明天再考,看看有沒有進步。
‹ 上一主題|下一主題