用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 子女什麼時候回來過聖誕節
樓主: andyng2014
go

子女什麼時候回來過聖誕節 [複製鏈接]

引用:Ding,妳寫了什麼呢?我看不到啊!Sorry+回

原帖由 Bling2013 於 14-12-11 發表
Ding,妳寫了什麼呢?我看不到啊!Sorry 回應不到了。
唔知點解出唔到D字
我話,一班女仔坐埋一齊咁高興,個個都飲好難話飲少少,佢同你講都只係想分享一下佢生日喜悅,但換來你教訓,心裡一定唔開心。而且正直反叛期,年輕人更加容易情緒波動。所以只可以慢慢傾唔可以用訓示式交談,免得將來佢遇到有事唔同你講

Ding

引用:Quote:原帖由+Bling2013+於+14-12-11+發表D

原帖由 Ding 於 14-12-12 發表
唔知點解出唔到D字
我話,一班女仔坐埋一齊咁高興,個個都飲好難話飲少少,佢同你講都只係想分享 ...
打錯唔係生日喜悅,應該係生日喜悅

Ding

女孩會係緊張啲,尤其 X'mas party 嘅埸合。

回覆:Bling2013 的帖子

今日機場大混亂,好多機delay

回覆:joymama 的帖子

好彩阿仔係MANCHESTER上機,今晚見到佢喇!

回覆 亮燈 的帖子

oh, 今晚回來, 真開心, 因我們的兒女到英國已幾個月, 期待見他們come back, but my daughter will come back on Dec. 18 after her christmas party there.  Waiting for her for few days!  Hope her CX flight will be on scheduled to HK.

回覆 Cutemum16 的帖子

仲有幾日,好快到。

我要等到19號先見到個仔

幸好英國機場恢復正常,大家可以很快見到囝囝、囡囡啦!

回覆:子女什麼時候回來過聖誕節

依家坐緊機鐵去機場接阿仔,唔知有冇高到呢!

Macau媽媽    發表於 14-12-13 21:05

回覆 wildberries 的帖子

同你一樣

引用:依家坐緊機鐵去機場接阿仔,唔知有冇高到呢

原帖由 亮燈 於 14-12-13 發表

引用:依家坐緊機鐵去機場接阿仔,唔知有冇高到呢

原帖由 亮燈 於 14-12-13 發表
一定有高

Ding

買了暖包給孩子用,上課可

回覆:Ding 的帖子

阿仔終於返黎,唔係太覺得高左,可能好少啦!但就瘦左,佢話食物冇問題,不過返到黎就要食多D野,因為英國冇香港既野食,佢依家知道自己好幸福。

引用:阿仔終於返黎,唔係太覺得高左,可能好少啦

原帖由 亮燈 於 14-12-14 發表
阿仔終於返黎,唔係太覺得高左,可能好少啦!但就瘦左,佢話食物冇問題,不過返到黎就要食多D ...
真替你高興,可以同亞仔喪食,香港真係美食天堂。亞仔就唔想我地係佢面對前講食物,佢話對佢黎講太殘忍,英國佢食來食去都係意粉,飯,豬扒,三文魚,羊扒呢類,無乜選擇。

亮燈  三文魚都話冇選擇?   發表於 14-12-14 21:48
可憐天下父母心 :cry:

引用:阿仔終於返黎,唔係太覺得高左,可能好少啦

原帖由 亮燈 於 14-12-14 發表
阿仔終於返黎,唔係太覺得高左,可能好少啦!但就瘦左,佢話食物冇問題,不過返到黎就要食多D ...
我仔都係明顯瘦咗,十月同今次返黎每次都高少少,但體重就冇變。佢仲話每日做90下sit up, 腹肌結實咗喎。
今次返黎感覺佢又生性咗,到機場未見我地就識得自己打電話比公公同嫲嫲,又主動同婆婆擁抱,氹得D老人家好開心。又響英國買咗佢覺得好好味嘅朱古力餅比uncles/aunties/cousins 做手信,仲話好食下次再買比佢地!

亮燈  叻仔  發表於 14-12-14 21:48
subduckduck  好生性叻仔呀  發表於 14-12-14 20:34

阿仔高左又大隻左,可能時時都去游水同打 rugby 原因。學校食物就一定唔夠香港好食架喇

亮燈    發表於 14-12-14 22:08
Ding

我要到17晚下午四點半見到女兒,她坐BA。
她這幾天留在英國,每天都去玩,溜冰,上教堂等,回來之後也很忙碌,檢查牙齒、眼晴,做Faial、約舊同學去海鮮公園,坐昂平360等,又一大堆朋友請她吃飯,什麼意大利菜、法國菜、日本菜、韓國菜、火鍋等,她笑說忙碌過在英國讀書。

回覆:andyng2014 的帖子

咁多節目,人緣好,勁

‹ 上一主題|下一主題